Paal Payasam, kókusztejjel és pirított cashew dióval tálalva

Paal Payasam

A Paal Payasam egy tradicionális dél-indiai desszert, amelyet gazdag tejjel és kókusztejjel készítenek. A Paal Payasam története a tamil konyhából származik, ahol gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor és családi összejöveteleken. A dessert alapját a rizs adja, amelyet fűszeres tejben főznek, és a végeredmény egy édes, krémes étel. A Paal Payasam a dél-indiai kultúrában igazi kedvenc, és mindig friss fűszerekkel, mint a fahéj és kardamom, valamint ropogós cashew dióval tálalják.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Tej
100 g Rizs
150 g Cukor
200 ml Kókusztej
1 db Fahéj
4 db Cardamom
30 g Kókuszreszelék
2 ek. Ghee
30 g Pirított cashew dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd tedd félre. Egy nagy edényben öntsd bele a tejet és a kókusztejet, és forrald fel.

    A kókusztej gazdag ízt ad az édességnek, így érdemes ne hagyni ki.

    2

    Miután a tej felforrt, add hozzá a rizst, és főzd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve, hogy ne ragadjon le az edény aljára. Főzd 25-30 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizst addig főzd, amíg krémes állagot nem kap, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl.

    3

    Add hozzá a cukrot, fahéjat és a kardamomot, és folytasd a főzést még 10-15 percig, amíg a cukor teljesen elolvad és az ízek összeérnek.

    A kardamom és fahéj különleges aromát adnak, próbáld ne hagyni ki őket.

    4

    Amikor a kásás állagot elérted, öntsd hozzá a ghee-t és a kókuszreszeléket. Keverd jól össze, majd tedd félre, hogy egy kicsit hűljön.

    A ghee gazdag és krémes ízt ad a dessertnek, tehát próbáld ne hagyni ki!

    5

    Tálald a kész Paal Payasamot pirított cashew dióval és egy kevés extra kókuszreszelékkel díszítve.

    A cashew dió ropogós textúrája és enyhén édes íze tökéletesen illik a selymes Paal Payasamhoz.