A rizst alaposan mosd meg, majd tedd félre. Egy nagy edényben öntsd bele a tejet és a kókusztejet, és forrald fel.
A kókusztej gazdag ízt ad az édességnek, így érdemes ne hagyni ki.
Miután a tej felforrt, add hozzá a rizst, és főzd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve, hogy ne ragadjon le az edény aljára. Főzd 25-30 percig, amíg a rizs megpuhul.
A rizst addig főzd, amíg krémes állagot nem kap, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl.
Add hozzá a cukrot, fahéjat és a kardamomot, és folytasd a főzést még 10-15 percig, amíg a cukor teljesen elolvad és az ízek összeérnek.
A kardamom és fahéj különleges aromát adnak, próbáld ne hagyni ki őket.
Amikor a kásás állagot elérted, öntsd hozzá a ghee-t és a kókuszreszeléket. Keverd jól össze, majd tedd félre, hogy egy kicsit hűljön.
A ghee gazdag és krémes ízt ad a dessertnek, tehát próbáld ne hagyni ki!
Tálald a kész Paal Payasamot pirított cashew dióval és egy kevés extra kókuszreszelékkel díszítve.
A cashew dió ropogós textúrája és enyhén édes íze tökéletesen illik a selymes Paal Payasamhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.