Padlizsán pörkölt szezámmal tálalva

Padlizsán pörkölt szezámmal

A padlizsán pörkölt szezámmal egy egyszerű, mégis különleges fogás, amely az ázsiai konyha ízeit hozza el a mindennapokba. A padlizsán gazdag textúrája és a szezám pörkölt aromája tökéletes harmóniát alkot, amit a szójaszósz és a chilipehely ízvilága egészít ki. Ez az étel gyorsan elkészíthető, így ideális választás egy hétköznapi vacsorához vagy egy könnyű ebédhez. A pirított szezámmag és a friss petrezselyem nemcsak ízben, hanem látványban is feldobja az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Padlizsán
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Paradicsompüré
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Szójaszósz
0.5 tk. Chilipehely
2 ek. Pirított szezámmag
1 cs. Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a padlizsánt, és vágd kisebb kockákra. Sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy kiengedje a levét, majd töröld szárazra.

    A sózás segít eltávolítani a padlizsán kesernyés ízét. Fontos, hogy utána alaposan töröld szárazra, mert különben sütés közben párolódni fog, és nem pirul szépen.

    2

    Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a hagymát, amíg üveges lesz.

    A hagymát alacsony lángon, lassan párold, hogy ne égjen meg és édesebb ízt kapj. Az üvegesre párolás azt jelenti, hogy a hagyma áttetszővé válik.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a paradicsompürét, keverd össze, majd tedd bele a padlizsánt. Pirítsd 5-7 percig közepes lángon.

    A fokhagymát csak a végén add a hagymához, mert hamar megég. A paradicsompürét pirítsd egy kicsit a fokhagymával, ez mélyebb ízt ad a pörköltnek.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt, és ízesítsd chilipehellyel, sóval és borssal. Főzd még 10 percig, amíg a padlizsán megpuhul.

    A szójaszósz sós, ezért óvatosan sózd, kóstold meg előbb. A chilipehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    5

    Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal és friss petrezselyemmel. Az étel melegen, párolt rizzsel vagy friss salátával a legfinomabb.

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Vigyázz, mert könnyen megég! A petrezselymet csak a végén szórd rá, hogy megőrizze a frissességét.