A Padlizsános tészta egy igazi mediterrán étel, amely a padlizsán gazdag, füstös ízét kombinálja a tésztával, így egy könnyed, de ínycsiklandó ételt alkot. A padlizsánt először enyhén megsütjük, hogy kiemeljük az ízét, majd hozzáadjuk a tésztához, és együtt pároljuk a fokhagymás paradicsomszószban. Az étel tele van friss ízekkel, és remek választás lehet a nyári hónapokban.
A padlizsános tészta az egészséges táplálkozás kedvelőinek is ideális választás, hiszen a padlizsán gazdag antioxidánsokban és vitaminokban, míg a tészta könnyen emészthető. Ha egy egyszerű, mégis gazdag ízvilágú ételt szeretnél készíteni, a padlizsános tészta tökéletes választás lesz!
A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, majd félretesszük 15-20 percre, hogy kiengedje a levét.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserű ízét. Papírtörlővel itasd le a kicsapódott nedvességet.
Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben al dente-re főzzük, majd leszűrjük.
Mindig al dente-re főzd a tésztát, mert a szószban még tovább puhul.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a padlizsánt aranybarnára sütjük, majd kiszedjük és félretesszük.
A padlizsánt magas hőfokon süsd, hogy ne szívja meg magát olajjal. Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor párolódni fog.
Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredik.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, bazsalikomot, oregánót, sót és borsot, majd közepes lángon 10-15 percig főzzük.
Ha friss bazsalikomot használsz, a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.
Visszatesszük a sült padlizsánkockákat, és további pár percig együtt főzzük.
Óvatosan keverd össze a padlizsánt a szósszal, hogy ne törjön össze.
A kész szószt a főtt tésztára öntjük, jól összekeverjük, majd parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
A tálalás előtt keverj a tésztához egy kevés főzővizet, hogy a szósz jobban rátapadjon.
A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, majd félretesszük 15-20 percre, hogy kiengedje a levét.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserű ízét. Papírtörlővel itasd le a kicsapódott nedvességet.
Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben al dente-re főzzük, majd leszűrjük.
Mindig al dente-re főzd a tésztát, mert a szószban még tovább puhul.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a padlizsánt aranybarnára sütjük, majd kiszedjük és félretesszük.
A padlizsánt magas hőfokon süsd, hogy ne szívja meg magát olajjal. Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor párolódni fog.
Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredik.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, bazsalikomot, oregánót, sót és borsot, majd közepes lángon 10-15 percig főzzük.
Ha friss bazsalikomot használsz, a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.
Visszatesszük a sült padlizsánkockákat, és további pár percig együtt főzzük.
Óvatosan keverd össze a padlizsánt a szósszal, hogy ne törjön össze.
A kész szószt a főtt tésztára öntjük, jól összekeverjük, majd parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
A tálalás előtt keverj a tésztához egy kevés főzővizet, hogy a szósz jobban rátapadjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.