Paella tenger gyümölcseivel és csirkével tálalva

Paella tenger gyümölcseivel és csirkével

A paella Spanyolország ikonikus étele, amely Valenciából származik, és az egész világon népszerű. A tenger gyümölcseivel és csirkével készült változat az egyik legkedveltebb variáció. Ez az étel gazdag ízvilágával és látványos megjelenésével lenyűgözi a vendégeket. A sáfrányos rizs, a friss kagylók és garnélarákok, valamint a zamatos csirkecombok kombinációja felejthetetlen élményt nyújt minden étkezés során.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkecomb (darabolt)
300 g Garnélarák (tisztított)
200 g Fekete kagyló (tisztított)
300 g Paella rizs
1 db Zöldpaprika
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 l Csirkehúsleves alaplé
4 ek. Olívaolaj
1 tk. Őrölt pirospaprika
1 csipet Sáfrány
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy paella serpenyőben. Pirítsd meg a csirkecomb darabokat, amíg aranybarnák nem lesznek. Vedd ki, és tedd félre.

    A csirkecombok pirításakor ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor nem pirulnak szépen, hanem inkább párolódnak. Inkább több részletben pirítsd.

    2

    Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát a serpenyőbe. Pirítsd, amíg üveges lesz, majd add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot.

    A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg. A paprika és paradicsom hozzáadásával kicsit le is hűtheted a serpenyőt.

    3

    Szórd meg őrölt pirospaprikával és sáfránnyal, keverd össze, majd add hozzá a paella rizst. Forgasd át, hogy a rizs minden szemet bevonjon a fűszerekkel.

    A sáfrányt érdemes előtte kevés forró vízben áztatni, hogy jobban kioldódjon az íze és színe. A rizst alaposan forgasd át a fűszerekkel, hogy egyenletesen ízesüljön.

    4

    Öntsd hozzá a csirkehúslevest, és forrald fel. Helyezd vissza a csirkecomb darabokat a serpenyőbe, és hagyd főni közepes lángon 15 percig.

    A leves mennyisége fontos a paella sikeréhez. A rizsnek el kell főnie a levest, de nem szabad kiszáradnia. Ha szükséges, a főzés közben pótolhatod a folyadékot.

    5

    Helyezd a garnélarákokat és kagylókat a rizs tetejére. Fedd le, és párold további 10 percig, amíg a kagylók kinyílnak, és a garnélarák rózsaszínűvé válik.

    Fontos, hogy a kagylók frissek legyenek. Azok a kagylók, amelyek nem nyílnak ki főzés közben, nem ehetők. A garnélát ne főzd túl, mert gumis lesz.

    6

    Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel, és kínáld forrón.

    A paella akkor a legfinomabb, ha azonnal tálalod. Érdemes citrom gerezdekkel is kínálni, hogy mindenki ízlés szerint locsolhassa meg.