A csicseriborsó lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, köményt, borsot, sót, valamint a felaprított friss koriandert.
A csicseriborsó liszt adja a pakora jellegzetes textúráját, ezért használj jó minőségű lisztet.
A hagymát, fokhagymát, zöld chilit és gyömbért apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a fűszerekhez.
A zöld chili és a friss gyömbér friss, pikáns ízt ad a pakoráknak.
Fokozatosan adjunk hozzá vizet, amíg egy sűrű, ragacsos masszát nem kapunk.
Ne adj hozzá túl sok vizet egyszerre, mert a tészta könnyen túl híg lehet.
A tésztát alaposan keverjük el, és hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetett tészta jobb állagú pakorákat eredményez.
Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat közepes lángon, majd kanalazzuk bele a tésztát, és süssük 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna nem lesz.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a pakorák szép egyenletesen sülhessenek.
A kész pakorákat papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálaljuk friss korianderrel.
Papírtörlővel gyorsan leitatjuk a felesleges olajat, hogy a pakorák ropogósak maradjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.