Pakora csicseriborsóval, friss korianderrel tálalva

Pakora csicseriborsóval

A pakora egy hagyományos indiai étel, amelyet jellemzően csicseriborsó lisztből készítenek. Az étel népszerű snackként, előételként vagy utcai ételként ismert Indiában. A csicseriborsó liszt ropogós textúrát ad, míg a friss fűszerek és a zöldségek pikánssá teszik a pakorákat. Ezt az ételt gyakran tálalják friss korianderrel és joghurttal, hogy frissítő ízt adjanak a fűszeres tésztának.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsó liszt
100 ml Víz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 db Zöld chili
2 ek. Friss koriander
2 ek. Szezámmag
1 tk. Kömény
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsó lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a pirospaprikát, köményt, borsot, sót, valamint a felaprított friss koriandert.

    A csicseriborsó liszt adja a pakora jellegzetes textúráját, ezért használj jó minőségű lisztet.

    2

    A hagymát, fokhagymát, zöld chilit és gyömbért apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a fűszerekhez.

    A zöld chili és a friss gyömbér friss, pikáns ízt ad a pakoráknak.

    3

    Fokozatosan adjunk hozzá vizet, amíg egy sűrű, ragacsos masszát nem kapunk.

    Ne adj hozzá túl sok vizet egyszerre, mert a tészta könnyen túl híg lehet.

    4

    A tésztát alaposan keverjük el, és hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetett tészta jobb állagú pakorákat eredményez.

    5

    Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat közepes lángon, majd kanalazzuk bele a tésztát, és süssük 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a pakorák szép egyenletesen sülhessenek.

    6

    A kész pakorákat papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálaljuk friss korianderrel.

    Papírtörlővel gyorsan leitatjuk a felesleges olajat, hogy a pakorák ropogósak maradjanak.