Pakora padlizsánnal, ropogós és fűszeres tálalás

Pakora padlizsánnal

A Pakora padlizsánnal egy különleges változata a klasszikus indiai Pakorának, amelyet most a finom padlizsán tesz gazdagabbá. Az indiai snackek egyik legnépszerűbb típusa, amely különféle zöldségekkel, például padlizsánnal készíthető. A Pakora a legkedveltebb utcai étel Indiában, és tökéletesen passzol a friss chutneyhoz vagy tamarind szószhoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
150 g Csemege liszt (besan)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 csokor Curry levelek
0.5 tk. Kömény (őrölt)
0.5 tk. Koriander (őrölt)
0.5 tk. Fekete bors (őrölt)
1 tk.
50 ml Víz
500 ml Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat hámozd meg, majd vágd fel vékony szeletekre vagy kockákra.

    A padlizsán darabokat apróra vágva könnyebben átsülnek és jobban átveszik a fűszereket.

    2

    A csemege lisztet (besan), fokhagymát, zöld chilivel, curry levelekkel, köménnyel, korianderrel, fekete borssal és sóval keverd össze.

    A fűszerek egyenletes eloszlása fontos, hogy a padlizsán minden darabja egyenlően ízesített legyen.

    3

    Adj hozzá egy kevés vizet, és gyúrd össze a keveréket. Az állagnak sűrűnek kell lennie, hogy a padlizsán jól belekerüljön a tésztába.

    A tészta túl híg volta esetén adj hozzá egy kis lisztet, hogy sűrűbb legyen.

    4

    Forrósíts olajat egy serpenyőben. Az olajnak elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a pakorák ropogósra süljenek.

    A megfelelő hőmérsékletet úgy tesztelheted, hogy egy kis tésztadarabot teszel az olajba: ha gyorsan feljön a felszínre, akkor az olaj elég forró.

    5

    Kézzel vagy egy kanál segítségével formázz kis adagokat a tésztából, és óvatosan tedd őket az olajba. Süsd őket aranybarnára, kb. 3-4 percig.

    Ha túl sok pakorát teszel egyszerre az olajba, azok nem lesznek ropogósak, mert nem lesz elég helyük megsülni.

    6

    Egy szűrőkanállal vedd ki a pakorákat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít felszívni az olajat, így a pakorák még ropogósabbak maradnak.

    7

    Tálald a pakorákat friss koriander chutneyval vagy tamarind szószszal.

    A chutney friss íze tökéletesen illik a ropogós pakorákhoz.