Pamonha com goiabada, banánlevelekbe csomagolva

Pamonha com goiabada

A pamonha egy hagyományos brazil étel, amelyet kukoricadara, cukor, tej és tojás keverékéből készítenek. A goiabada hozzáadása egy modern csavart ad ennek az ételnek, amelyet eredetileg a dél-brazíliai vidékeken főztek, és ma már Brazília minden táján elterjedt. Az étel a banánlevelekkel történő csomagolás révén gőzölve készül, így megőrzi frissességét és ízét. A goiabada édes, gyümölcsös íze tökéletesen passzol a kukoricadara tésztához, így egy igazán különleges desszert születik belőle.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Kukoricadara
200 ml Tej
150 g Cukor
1 tk.
100 g Margarine
2 db Főtt kukorica
150 g Goiabada
2 db Tojás
6 db Banánlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricadarát keverd össze a cukorral és a sóval. A margarint olvaszd meg, majd add hozzá a tejet és keverd össze a kukoricadara keverékkel.

    A margarint ne hagyd túl melegedni, hogy a tészta ne legyen túl olajos.

    2

    A főtt kukoricát szeld fel, és keverd bele a tésztába, majd üsd bele a két tojást. Alaposan keverd össze, hogy homogén masszát kapj.

    A tojásokat először felverheted, hogy könnyebben belekeverhetőek legyenek a tésztába.

    3

    A goiabadát vágd kis kockákra, hogy könnyen beleférjen a tésztába, és minden falat egy kis édes ízt adjon.

    Ha nem találsz goiabadát, más gyümölcslekvárt is használhatsz, de a goiabada igazi ízélményt ad a receptnek.

    4

    A banánleveleket alaposan mosd meg, majd egyesével töltsd meg őket a kukoricatésztával, a goiabada darabkákkal együtt.

    A banánlevelet alaposan meg kell hajlítani, hogy ne törjön el a töltés közben.

    5

    A banánlevelekkel lezárt tésztát gőzöld 30-40 percig, amíg a tészta át nem sül és a goiabada édes íze átjárja az ételt.

    A gőzölés során figyelj, hogy a tészta ne legyen túl nedves, hogy a végén jó állagot kapj.

    6

    Miután kész, tálald a pamonhát melegen, és a banánlevelekkel együtt fogyaszd el.

    Ez az étel nagyon jól illik friss salátához, vagy önálló étkezésként is fogyasztható.