A kukoricadarát keverd össze a cukorral és a sóval. A margarint olvaszd meg, majd add hozzá a tejet és keverd össze a kukoricadara keverékkel.
A margarint ne hagyd túl melegedni, hogy a tészta ne legyen túl olajos.
A főtt kukoricát szeld fel, és keverd bele a tésztába, majd üsd bele a két tojást. Alaposan keverd össze, hogy homogén masszát kapj.
A tojásokat először felverheted, hogy könnyebben belekeverhetőek legyenek a tésztába.
A goiabadát vágd kis kockákra, hogy könnyen beleférjen a tésztába, és minden falat egy kis édes ízt adjon.
Ha nem találsz goiabadát, más gyümölcslekvárt is használhatsz, de a goiabada igazi ízélményt ad a receptnek.
A banánleveleket alaposan mosd meg, majd egyesével töltsd meg őket a kukoricatésztával, a goiabada darabkákkal együtt.
A banánlevelet alaposan meg kell hajlítani, hogy ne törjön el a töltés közben.
A banánlevelekkel lezárt tésztát gőzöld 30-40 percig, amíg a tészta át nem sül és a goiabada édes íze átjárja az ételt.
A gőzölés során figyelj, hogy a tészta ne legyen túl nedves, hogy a végén jó állagot kapj.
Miután kész, tálald a pamonhát melegen, és a banánlevelekkel együtt fogyaszd el.
Ez az étel nagyon jól illik friss salátához, vagy önálló étkezésként is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.