Pan de Campo texasi cowboy kenyér frissen sütve

Pan de Campo - Texasi cowboy kenyér

A Pan de Campo, más néven \'cowboy kenyér\', egy hagyományos texasi laposkenyér, amelyet a marhapásztorok és cowboyok használtak a vadnyugaton. Mivel egyszerű hozzávalókból készült, és nem igényelt élesztőt, könnyen elkészíthető volt szabadtéren, serpenyőben vagy tábortűz felett. Az egyszerű recept lehetővé tette, hogy a cowboyok friss kenyeret süssenek hosszú utazásaik során. Manapság a Pan de Campo a texasi konyha egyik ikonikus eleme, amelyet sült húsok, pörköltek vagy akár mézes-vajas reggelik mellé is fogyasztanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Búzaliszt
10 g Sütőpor
5 g
100 g Vaj vagy zsír
250 ml Langyos víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    2

    Morzsold bele a vajat vagy a zsírt, majd add hozzá a langyos vizet, és gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    A vaj/zsír legyen hideg, amikor belemorzsolod, így lesz a tészta omlós.

    3

    Takard le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd pihenni 20 percig.

    A pihentetés során a gluténszálak ellazulnak, így könnyebb lesz nyújtani a tésztát.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, vagy készíts elő egy öntöttvas serpenyőt közepes lángon, ha szabadtéren sütöd.

    Az öntöttvas serpenyőben sütés autentikusabb ízt ad a kenyérnek.

    5

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságú, kerek lapra.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon a nyújtófához és a pultra.

    6

    Helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, vagy ha szabadtéren sütöd, tedd az előkészített serpenyőbe.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a kenyér leragadjon a tepsire.

    7

    Süsd sütőben kb. 20 percig, amíg aranybarnára sül. Ha serpenyőben sütöd, süsd oldalanként 8-10 percig, amíg szép barna kérget kap.

    Ha serpenyőben sütöd, fedd le a serpenyőt sütés közben, hogy a kenyér egyenletesen süljön.

    8

    Hagyd kicsit hűlni, majd szeletelve tálald, vajjal, mézzel vagy bármilyen cowboy étel mellé.

    A kenyér akkor a legfinomabb, ha még langyosan fogyasztod. Kínálhatsz mellé fűszervajat is.