Panchratna dal ötféle lencse keveréke friss korianderrel díszítve

Panchratna dal ötféle lencse keveréke

A Panchratna dal egy hagyományos indiai étel, amely öt különböző lencse keverékéből készül. A különféle lencsék mindegyike különleges tápanyagot biztosít, és az étel gazdag fehérjében és rostokban. Az étel egy igazi tápláló választás vegetáriánusoknak, és egy igazi indiai ínycsiklandó étkezés, amely tökéletes minden étkezéshez. A fűszerek gazdag kombinációja kiemeli a lencse természetes ízét, miközben a koriander frissességet ad neki.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Lencse (török, sárga, piros, zöld, fekete)
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
2 db Tomato (paradicsom)
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Cumin (kömény)
1 tk. Mustármag
0.5 tk. Kurkuma por
1 tk.
2 ek. Kókuszolaj
1 csokor Cilantro (koriander) levelek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A különböző lencséket alaposan mosd meg, és tedd őket egy edénybe. Adj hozzá vízet, és főzd őket 15-20 percig, amíg megpuhulnak.

    Főzés előtt a lencséket áztathatod is egy órán keresztül, hogy gyorsabb legyen a főzés.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd. A paradicsomot is vágd fel kis kockákra.

    A gyömbért és fokhagymát finomra aprítva vagy pépesítve még intenzívebb ízt ad a dalnak.

    3

    A kókuszolajban pirítsd meg a köményt és a mustármagot, amíg illatosak nem lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fűszerek megégjenek, pirítás közben folyamatosan kevergesd őket.

    4

    Add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ha a hagyma már üvegesedik, add hozzá a paradicsomot, hogy azok is megpuhuljanak.

    5

    Amikor a hagyma és a paradicsom megpuhul, add hozzá a főtt lencsét és a kurkumát. Keverd jól össze.

    A kurkuma színe és íze segít a lencse egyedi fűszeres ízének kiemelésében.

    6

    Adj hozzá szójaszószt, sót, és egy kevés vizet, ha szükséges. Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, egy kis kókusztej is hozzáadható, hogy krémesebb legyen a textúra.

    7

    Tálald melegen, koriander levelekkel díszítve.

    A koriander frissessége és aromája tökéletesen kiegészíti az étel ízét.