A különböző lencséket alaposan mosd meg, és tedd őket egy edénybe. Adj hozzá vízet, és főzd őket 15-20 percig, amíg megpuhulnak.
Főzés előtt a lencséket áztathatod is egy órán keresztül, hogy gyorsabb legyen a főzés.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd. A paradicsomot is vágd fel kis kockákra.
A gyömbért és fokhagymát finomra aprítva vagy pépesítve még intenzívebb ízt ad a dalnak.
A kókuszolajban pirítsd meg a köményt és a mustármagot, amíg illatosak nem lesznek.
Ne hagyd, hogy a fűszerek megégjenek, pirítás közben folyamatosan kevergesd őket.
Add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
Ha a hagyma már üvegesedik, add hozzá a paradicsomot, hogy azok is megpuhuljanak.
Amikor a hagyma és a paradicsom megpuhul, add hozzá a főtt lencsét és a kurkumát. Keverd jól össze.
A kurkuma színe és íze segít a lencse egyedi fűszeres ízének kiemelésében.
Adj hozzá szójaszószt, sót, és egy kevés vizet, ha szükséges. Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szeretnéd, egy kis kókusztej is hozzáadható, hogy krémesebb legyen a textúra.
Tálald melegen, koriander levelekkel díszítve.
A koriander frissessége és aromája tökéletesen kiegészíti az étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.