Paneer Pulao tálalva, gazdag fűszerekkel és paneer túróval díszítve

Paneer Pulao

A Paneer Pulao egy hagyományos indiai étel, amelyet fűszeres, illatos rizsből és puha paneer túróból készítenek. Az étel a vegetáriánusok számára egy ínycsiklandó főétel, és minden egyes falatja egy valódi indiai ízélményt kínál. A fűszeres rizs és a friss zöldségek együttesen felejthetetlen ízt biztosítanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
150 g Paneer (indiai túró)
400 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
100 g Zöldborsó
1 db Sárgarépa
1 tk. Kömény
3 db Szárított curry levél
1 csipet
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan mossuk át hideg vízben, majd egy tálban áztassuk 15 percig.

    A rizs átmosása segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, így a rizs kevésbé ragad össze főzés közben.

    2

    Egy serpenyőben forrósítsunk olívaolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és gyömbért. Pároljuk őket, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    A gyömbér friss ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszerek aromáját.

    3

    A hagyma és fokhagyma keverékhez adjuk hozzá a köményt, curry leveleket, zöldborsót és a sárgarépát. Keverjük össze, és főzzük 3-4 percig.

    A zöldborsó és sárgarépa nemcsak színesíti az ételt, de a tápanyagtartalma is gazdagítja a rizst.

    4

    Adjuk hozzá a rizst, és keverjük össze, hogy a fűszerek minden szem rizsre rátapadjanak.

    A rizs hozzáadásakor keverjük át, hogy a rizsszemek egyenletesen átvegyék a fűszeres ízeket.

    5

    Öntsük fel a vízzel, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedezzük le, és főzzük alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a víz felszívódik és a rizs megpuhul.

    A rizst ne keverjük túl gyakran, hogy ne törjük össze a szemeket.

    6

    Amikor a rizs megpuhult, a tetejére tegyük rá a felkockázott paneert, és főzzük további 5 percig, hogy a paneer átmelegedjen.

    A paneert ne főzzük túl sokáig, hogy ne veszítse el puhaságát.

    7

    Tálalás előtt keverjük át óvatosan, hogy a paneer egyenletesen eloszoljon a rizsben.