A basmati rizst alaposan mossuk át hideg vízben, majd egy tálban áztassuk 15 percig.
A rizs átmosása segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, így a rizs kevésbé ragad össze főzés közben.
Egy serpenyőben forrósítsunk olívaolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és gyömbért. Pároljuk őket, amíg a hagyma üvegesedni kezd.
A gyömbér friss ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszerek aromáját.
A hagyma és fokhagyma keverékhez adjuk hozzá a köményt, curry leveleket, zöldborsót és a sárgarépát. Keverjük össze, és főzzük 3-4 percig.
A zöldborsó és sárgarépa nemcsak színesíti az ételt, de a tápanyagtartalma is gazdagítja a rizst.
Adjuk hozzá a rizst, és keverjük össze, hogy a fűszerek minden szem rizsre rátapadjanak.
A rizs hozzáadásakor keverjük át, hogy a rizsszemek egyenletesen átvegyék a fűszeres ízeket.
Öntsük fel a vízzel, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedezzük le, és főzzük alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a víz felszívódik és a rizs megpuhul.
A rizst ne keverjük túl gyakran, hogy ne törjük össze a szemeket.
Amikor a rizs megpuhult, a tetejére tegyük rá a felkockázott paneert, és főzzük további 5 percig, hogy a paneer átmelegedjen.
A paneert ne főzzük túl sokáig, hogy ne veszítse el puhaságát.
Tálalás előtt keverjük át óvatosan, hogy a paneer egyenletesen eloszoljon a rizsben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.