Panini olívaolajjal, grillezve, aranybarna kenyérrel

Panini olívaolajjal

A panini egy olasz eredetű szendvics, amelyet különböző feltétekkel készítenek. A panini olívaolajjal egy egyszerű, de ínycsiklandó változat, amelyet az olívaolaj segít, hogy a kenyér ropogós legyen. Az olívaolaj az ételben egy kellemes mediterrán ízt ad, miközben a panini könnyed és finom marad. Ez a recept egy klasszikus példa arra, hogyan lehet egy egyszerű, de ínycsiklandó ételt készíteni pár alapanyagból, miközben a grill serpenyőben való sütés segít a tökéletes ropogós állag elérésében.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 13 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket helyezd egy tiszta felületre, majd mindkét szeletet kend meg olívaolajjal.

    Az olívaolajjal való megkenés segít abban, hogy a kenyér ropogós legyen sütés közben.

    2

    A paninit helyezd egy előmelegített grill serpenyőbe, és süsd 3-4 percig mindkét oldalát, amíg a kenyér aranybarna és ropogós lesz.

    Ha nincs grill serpenyőd, használhatsz egy hagyományos serpenyőt és egy másik nehezebb serpenyőt, hogy lenyomd a paninit.

    3

    A paninit elkészülte után ízlés szerint szórd meg sóval és borssal, majd tálald melegen.

    Az olívaolajnak köszönhetően a panini ropogós és ízletes lesz. Az olívaolaj hozzáadásával egy finom mediterrán ízt kap.