A főtt rizst tedd egy tálba, és adj hozzá 1 liter vizet. Keverd össze, hogy a rizs teljesen átázzon.
A panta bhat az indiai és bangladeshi konyhában egy hagyományos étel, amit hideg vízben tálalnak.
A fokhagymát vágd apróra, a zöld chilit szeleteld fel, és a koriandert is apróra vágd.
A koriander friss íze különösen kiemeli az étel ízét, így fontos, hogy friss leveleket használj.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a mustármagot, szezámmagot és curry leveleket. Pirítsd meg őket egy percig.
A mustármag és a szezámmag ropogós textúrát ad a panta bhatnak.
Add hozzá a felaprított fokhagymát és zöld chilit, és pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.
A fokhagyma ne piruljon túl, mert akkor keserű ízű lesz.
Öntsd rá a fokhagymás, fűszeres keveréket a rizsre, és keverd össze alaposan. Ha szükséges, ízesítsd sóval.
Ez a lépés segít, hogy a rizs felszívja a fűszereket és gazdagabb ízű legyen.
Tálald a panta bhatot friss korianderrel, szezámmaggal, és egy kis extra zöld chili szelettel, ha szereted a csípőset.
A koriander és a chili nemcsak ízletes, hanem szép színt ad az ételnek is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.