Panta bhat korianderrel, indiai friss rizs étel korianderrel tálalva

Panta Bhat Korianderrel

A Panta Bhát egy hagyományos indiai étel, amelyet különösen a vidéki területeken fogyasztanak, mivel a rizs és víz kombinációja frissítő és tápláló hatású. Az étel egyszerűsége ellenére gazdag ízeket rejt, és a koriander friss íze különlegessé teszi. A panta bhatot hagyományosan hideg vízben tálalják, de meleg változata is gyakori. Ez a recept egy ínycsiklandó frissítő étkezést kínál, amely minden alkalomra tökéletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 csésze Főtt rizs
1 l Víz
1 csokor Friss koriander
4 db Curry levelek
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 tk.
1 ek. Szezámmag
1 tk. Mustármag
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt rizst tedd egy tálba, és adj hozzá 1 liter vizet. Keverd össze, hogy a rizs teljesen átázzon.

    A panta bhat az indiai és bangladeshi konyhában egy hagyományos étel, amit hideg vízben tálalnak.

    2

    A fokhagymát vágd apróra, a zöld chilit szeleteld fel, és a koriandert is apróra vágd.

    A koriander friss íze különösen kiemeli az étel ízét, így fontos, hogy friss leveleket használj.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a mustármagot, szezámmagot és curry leveleket. Pirítsd meg őket egy percig.

    A mustármag és a szezámmag ropogós textúrát ad a panta bhatnak.

    4

    Add hozzá a felaprított fokhagymát és zöld chilit, és pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert akkor keserű ízű lesz.

    5

    Öntsd rá a fokhagymás, fűszeres keveréket a rizsre, és keverd össze alaposan. Ha szükséges, ízesítsd sóval.

    Ez a lépés segít, hogy a rizs felszívja a fűszereket és gazdagabb ízű legyen.

    6

    Tálald a panta bhatot friss korianderrel, szezámmaggal, és egy kis extra zöld chili szelettel, ha szereted a csípőset.

    A koriander és a chili nemcsak ízletes, hanem szép színt ad az ételnek is.