Panta bhat shutki bharta-val egy tálban, korianderrel díszítve, lime levével

Panta bhat shutki bharta-val

A Panta bhat shutki bharta-val egy hagyományos bangladesi étel, amely a helyi rizs- és halas ételek közé tartozik. A shutki, vagyis a szárított hal, az étkezések alapvető részét képezi, és különleges fűszerekkel párosítva rendkívül gazdag ízvilágot biztosít. A Panta bhat, azaz a főtt rizs, egyszerű, de a halas ételt egyensúlyba hozza. Az étel hagyományosan minden családi ünnepen és napi étkezéskor is szerepel az asztalon. A fűszerek és az egyedi alapanyagok egy igazi autentikus élményt adnak minden falatban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Panta bhat (kifőtt rizs)
100 g Shutki (szárított hal)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Friss chili
2 ág Koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Lime lé
1 tk. Pirospaprika
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A shutki-t alaposan mosd meg hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges sót, majd tedd félre, hogy megszáradjon.

    A shutki hal erős ízű, ezért fontos, hogy jól öblítsük le a sót róla, hogy ne legyen túl sós az étel.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a chilit felkarikázd, a koriandert finomra aprítod.

    A koriander friss íze kiemeli a shutki hal erős aromáját, így érdemes bőségesen használni belőle.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek, ezért mindig figyeld a hőmérsékletet.

    4

    Add hozzá a chilit és a pirospaprikát, majd keverd össze. Pirítsd 2-3 percig, hogy a fűszerek felszabaduljanak.

    A pirospaprika fokozza az étel színét és ízét, így nem érdemes elhagyni.

    5

    Most add hozzá a shutki-t, és főzd 5-7 percig, amíg a hal megpuhul és jól elkeveredik a fűszerekkel.

    A shutki hal jól párolódik, ezért ne főzd túl, hogy ne veszítse el az ízét.

    6

    Amikor a shutki elkészült, öntsd hozzá a panta bhatot (a már főtt rizst), és jól keverd össze, hogy az ízek átjárják a rizst is.

    A panta bhatot frissen főzd, vagy használj előzőleg megmaradt rizst, hogy ne legyen túl puha.

    7

    Tálald a Panta bhat shutki bharta-val friss lime levével és apróra vágott korianderrel díszítve.

    A lime friss íze még jobban kiemeli a halas étel gazdag aromáját.