Paprikás kolbászos palacsinta frissen sütve

Paprikás kolbászos palacsinta

A paprikás kolbászos palacsinta egy igazi magyaros fogás, amely a hagyományos füstölt kolbász és a fűszeres pirospaprika ízével hódít. A tejfölös-sajtos sütés még gazdagabbá és szaftosabbá teszi ezt a laktató ételt. Ha egy igazán különleges és kiadós sós palacsintát keresel, amelyben a magyar konyha ízei találkoznak, akkor ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
200 g Füstölt kolbász
1 db Vöröshagyma
1 tk. Őrölt pirospaprika
100 g Paradicsompüré
200 g Tejföl
100 g Reszelt sajt
0.5 tk. Őrölt fekete bors
5 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíztől a palacsinta könnyebb és légiesebb lesz. Használj habverőt a csomómentes tészta érdekében.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés alatt a liszt jobban felszívja a folyadékot, így a palacsinta könnyebben sül.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, különben a palacsinta leragad.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Ha a palacsinta szakad, akkor a tészta túl sűrű vagy a serpenyő nincs elég forró.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Ha a palacsinták kiszáradnak, takard le őket egy tányérral vagy konyharuhával.

    7

    A töltelékhez vágd apróra a vöröshagymát, majd egy serpenyőben pirítsd üvegesre kevés olajon.

    A vöröshagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.

    8

    Add hozzá a karikára vágott kolbászt, és süsd pár percig, amíg kiengedi a zsírját és megpirul.

    A kolbászt ne süsd túl, mert kiszáradhat.

    9

    Szórd meg pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd, borsozd, és főzd pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pirospaprikát óvatosan adagold, mert könnyen megéghet és keserű ízt adhat.

    10

    A kész palacsintákat töltsd meg a paprikás-kolbászos keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    Ne töltsd túl a palacsintákat, mert sütés közben kifolyhat a töltelék.

    11

    Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, locsold meg tejföllel, szórd meg reszelt sajttal, majd 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.

    Ha nincs sütőtálad, használhatsz serpenyőt is, amit be tudsz tenni a sütőbe.

    12

    Tálald forrón, frissen aprított petrezselyemmel meghintve.

    A petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek.