Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíztől a palacsinta könnyebb és légiesebb lesz. Használj habverőt a csomómentes tészta érdekében.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt jobban felszívja a folyadékot, így a palacsinta könnyebben sül.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, különben a palacsinta leragad.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ha a palacsinta szakad, akkor a tészta túl sűrű vagy a serpenyő nincs elég forró.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a palacsinták kiszáradnak, takard le őket egy tányérral vagy konyharuhával.
A töltelékhez vágd apróra a vöröshagymát, majd egy serpenyőben pirítsd üvegesre kevés olajon.
A vöröshagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a karikára vágott kolbászt, és süsd pár percig, amíg kiengedi a zsírját és megpirul.
A kolbászt ne süsd túl, mert kiszáradhat.
Szórd meg pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd, borsozd, és főzd pár percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pirospaprikát óvatosan adagold, mert könnyen megéghet és keserű ízt adhat.
A kész palacsintákat töltsd meg a paprikás-kolbászos keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert sütés közben kifolyhat a töltelék.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, locsold meg tejföllel, szórd meg reszelt sajttal, majd 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.
Ha nincs sütőtálad, használhatsz serpenyőt is, amit be tudsz tenni a sütőbe.
Tálald forrón, frissen aprított petrezselyemmel meghintve.
A petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.