Paprikás Nikujaga sertéshússal és zöldségekkel, gazdag szójaszószban.

Paprikás Nikujaga

A Nikujaga egy hagyományos japán étel, amelyben a sertéshús és zöldségek egy gazdag szójaszószos szószban főnek össze. Eredetileg egy egyszerű, házias étel, amit gyakran készítenek az otthoni főzés során, mivel gyorsan elkészíthető, mégis rendkívül ízletes. A paprikás változat egy kis csípős ízt ad hozzá, ami új dimenziókat ad a tradicionális ételnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sertéshús (pl. lapocka)
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
1 db Sárgarépa
1 db Hagymák
400 g Újburgonya
1 db Paprika (pl. piros)
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst szeleteld vékony csíkokra. A sárgarépát, paprikát és hagymát apró darabokra vágd. Az újburgonyát hámozd meg, és vágd kockákra.

    A húsnak olyan vékony csíkokra kell vágni, hogy könnyen és gyorsan megpuhuljon a főzés során.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd aranybarnára.

    A fokhagyma pirítása fokozza az étel ízét, de ügyelj arra, hogy ne égesd meg.

    3

    Ezután add hozzá a sertéshúst, és pirítsd meg minden oldalát. Ha a hús megpirult, add hozzá a sárgarépát, paprikát, hagymát és burgonyát.

    A hús előpirítása segít jobban kihozni az ízeket, mielőtt hozzáadnád a zöldségeket.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt és a cukrot, majd egy kis vizet, hogy egy pici szósz keletkezzen.

    A cukor egy kis édes ízt ad, ami jól kiegészíti a szójaszósz sós ízét.

    5

    Főzd az ételt közepes lángon 15-20 percig, amíg a hús és zöldségek megpuhulnak, és az ízek összeérnek.

    Figyelj arra, hogy a szósz ne forrjon el teljesen, ezért szükség esetén adj hozzá egy kis vizet.

    6

    Sózd és borsozd ízlés szerint, majd tálald frissen a kész paprikás Nikujagat.

    A legjobb, ha az ételt forrón tálalod, friss rizzsel vagy salátával.