Paradicsomos garnélarák friss fűszernövényekkel és ropogós kenyérrel tálalva

Paradicsomos garnélarák

A Paradicsomos garnélarák egy igazán különleges étel, amely a mediterrán konyha frissességét és egyszerűségét hordozza magában.

Az étel története egészen az ókori Rómáig vezethető vissza, ahol a tenger gyümölcseit a gazdag paradicsomos szószokkal kombinálták. Egy velencei hajóskapitány jegyezte fel az egyik első receptet, amely máig inspirációként szolgál.

Az étel alapja a friss garnélarák és az édes paradicsom, amelyeket fűszerek, mint az oregánó és a fokhagyma egészítenek ki, így teremtve meg az ízek tökéletes harmóniáját.

Ez az étel nemcsak egy nyári vacsora sztárja, hanem az ínyencek kedvence is lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Garnélarák
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
400 g Konzerv paradicsom
100 ml Fehérbor
1 csokor Friss bazsalikom
0.5 tk. Chili pehely
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg benne a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert megkeseredhet. Arra figyelj, hogy üvegesre párolódjon a hagyma.

    2

    Add hozzá a garnélarákokat, és süsd őket 2-3 percig, amíg rózsaszínűek nem lesznek.

    A garnélarákot ne süsd túl, mert gumiszerű lesz. Amint rózsaszínű, vedd le a tűzről.

    3

    Öntsd hozzá a fehérbort, és párold 2 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

    A száraz fehérbor a legjobb választás ehhez az ételhez. Ha nincs otthon bor, egy kevés citromlével is helyettesítheted.

    4

    Add hozzá a konzerv paradicsomot, chili pelyhet, sót és borsot, majd főzd alacsony lángon 10-15 percig.

    Használj minőségi konzerv paradicsomot a legjobb íz érdekében. Ha nincs chili pehely, egy kevés apróra vágott friss chili is megteszi.

    5

    A végén keverd bele a citromlevet és az apróra vágott friss bazsalikomot.

    A hozzávalókat egyenletesen oszd el a tortillán, hogy mindenhol legyen belőlük.

    6

    Tálald a paradicsomos garnélarákot friss kenyérrel vagy főtt tésztával.

    A pohár oldalára is csorgathatsz karamell szirupot a tálalás előtt, hogy még mutatósabb legyen.