Paradicsomos húsgombóc sűrű, édes-savanykás paradicsomszószban tálalva

Paradicsomos húsgombóc

A Paradicsomos húsgombóc egy olyan étel, amely egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. A friss paradicsomszósz, az omlós húsgombóc és az egyedi fűszerek tökéletes egyveleget alkotnak. Az étel nemcsak finom, hanem rendkívül laktató is, és gyorsan elkészíthető. A paradicsomos húsgombóc igazi családi étel, amit bárki könnyedén elkészíthet egy hétköznapi vacsorához.

A húsgombócokat fűszerekkel, zsemlemorzsával és tojással készítik, majd szaftos paradicsomszószban főzik, amely még inkább kiemeli a hús ízét. A paradicsomos húsgombóc gyakran kerül tésztával, rizssel vagy friss kenyérrel, hogy minden falat még ínycsiklandóbb legyen.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Darált hús (marha vagy sertés)
100 g Rizs
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
500 ml Paradicsompüré
500 ml Víz
2 ek. Olaj
1 ek. Liszt
1 tk Info
0.5 tk Bors
1 tk Paprika
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, rizst, tojást, sót, borsot és paprikát, majd alaposan összegyúrjuk.

    A rizst előzőleg főzzük meg félig, így biztosan megpuhul a szószban. A fűszerekkel ne spóroljunk, hogy ízletes legyen a gombóc.

    2

    A masszából kis gombócokat formázunk, és félretesszük.

    A gombócok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen főjenek meg. Nedves kézzel könnyebb formázni.

    3

    Egy lábasban olajat melegítünk, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.

    A rántást folyamatosan kevergessük, hogy ne égjen le. A színe legyen világos aranysárga.

    4

    Hozzáadjuk a paradicsompürét és a vizet, sóval és borssal ízesítjük, majd forralásig hevítjük.

    A paradicsompürét pirítsuk le a rántással együtt, így mélyebb íze lesz a szósznak. Ha túl sűrű a szósz, adjunk hozzá több vizet.

    5

    A paradicsomos szószba tesszük a húsgombócokat, és lassú tűzön kb. 30 percig főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek.

    A gombócokat óvatosan tegyük a szószba, hogy ne essenek szét. Főzés közben ne kevergessük őket túl sokat.

    6

    Friss petrezselyemmel megszórva, tálaljuk rizzsel vagy krumplipürével.

    Tálalás előtt kóstoljuk meg a szószt, és ha szükséges, ízesítsük még. A petrezselymet apróra vágjuk, és közvetlenül tálalás előtt szórjuk rá.