A padlizsánokat vágd fel kb. 1 cm vastag szeletekre. Sózd meg a szeleteket, és hagyd őket 15-20 percig, hogy a felesleges víz kijöjjön.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserűségét, és a víz eltávolítása után a szeletek kevésbé lesznek olajosak.
A padlizsán szeleteket öblítsd le hideg vízzel, és töröld le őket egy papírtörlővel. Ezután forrósíts egy serpenyőt, és süsd a szeleteket mindkét oldalon 2-3 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Ha szeretnél még ropogósabb padlizsánt, az olívaolajban is megpiríthatod őket a serpenyőben.
A paradicsom pürét egy kis serpenyőben melegítsd fel, add hozzá a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd főzd 5-10 percig, hogy sűrűsödjön és az ízek összeérjenek.
A paradicsom pürét ízesítheted friss bazsalikommal is, hogy még gazdagabb íze legyen.
A tojásokat verd fel egy tálban, és a zsemlemorzsát is készítsd elő. A padlizsán szeleteket mártsd bele a tojásba, majd a zsemlemorzsába, hogy egy egyenletes réteget képezzenek rajta.
A zsemlemorzsa rétege segít, hogy a padlizsán szeletek ropogósak maradjanak, miközben a sütés során megőrzik a szaftosságukat.
Egy sütőedényt bélelj ki egy réteg paradicsomos szósszal, majd rakj egy réteg padlizsán szeletet, a tetejére pedig tegyél egy réteg reszelt mozzarellát és parmezánt. Ismételd meg a rétegezést, amíg az összes hozzávaló elfogy.
A sajtokat ne tedd túl vastagon, hogy a rétegek ne legyenek túl nehezek és a padlizsán jól át tudja venni a fűszeres ízeket.
Süsd a Parmigiana-t 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a sajt szépen megolvad, és aranybarna nem lesz.
A Parmigiana akkor a legjobb, ha a teteje ropogós és a sajt enyhén buborékolni kezd.
Tálald melegen, és díszítsd friss bazsalikomlevelekkel. Kínálhatod friss kenyeret vagy egy egyszerű salátát mellé.
A Parmigiana ízletes önálló étel, de rizzsel vagy tésztával is remek kísérő.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.