Parmigiana sült padlizsánnal, paradicsomos szósszal, mozzarella sajttal és friss bazsalikommal

Parmigiana sült padlizsánnal

A Parmigiana egy klasszikus olasz étel, amelyet hagyományosan padlizsánból, paradicsomos szósszal, sajttal és fűszerekkel készítenek. Az étel a déli olasz konyhából származik, különösen Szicíliából. A Parmigiana sült padlizsánnal a padlizsánok rétegezése és sütése adja meg a gazdag, ínycsiklandó ízt, miközben a sajt krémes, sós íze tökéletesen kiegészíti a paradicsom savanykás frissességét. Az étel egy igazi klasszikus, amely mindenki kedvence lehet.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
500 g Paradicsom püré
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss bazsalikom
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd fel kb. 1 cm vastag szeletekre. Sózd meg a szeleteket, és hagyd őket 15-20 percig, hogy a felesleges víz kijöjjön.

    A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserűségét, és a víz eltávolítása után a szeletek kevésbé lesznek olajosak.

    2

    A padlizsán szeleteket öblítsd le hideg vízzel, és töröld le őket egy papírtörlővel. Ezután forrósíts egy serpenyőt, és süsd a szeleteket mindkét oldalon 2-3 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Ha szeretnél még ropogósabb padlizsánt, az olívaolajban is megpiríthatod őket a serpenyőben.

    3

    A paradicsom pürét egy kis serpenyőben melegítsd fel, add hozzá a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd főzd 5-10 percig, hogy sűrűsödjön és az ízek összeérjenek.

    A paradicsom pürét ízesítheted friss bazsalikommal is, hogy még gazdagabb íze legyen.

    4

    A tojásokat verd fel egy tálban, és a zsemlemorzsát is készítsd elő. A padlizsán szeleteket mártsd bele a tojásba, majd a zsemlemorzsába, hogy egy egyenletes réteget képezzenek rajta.

    A zsemlemorzsa rétege segít, hogy a padlizsán szeletek ropogósak maradjanak, miközben a sütés során megőrzik a szaftosságukat.

    5

    Egy sütőedényt bélelj ki egy réteg paradicsomos szósszal, majd rakj egy réteg padlizsán szeletet, a tetejére pedig tegyél egy réteg reszelt mozzarellát és parmezánt. Ismételd meg a rétegezést, amíg az összes hozzávaló elfogy.

    A sajtokat ne tedd túl vastagon, hogy a rétegek ne legyenek túl nehezek és a padlizsán jól át tudja venni a fűszeres ízeket.

    6

    Süsd a Parmigiana-t 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a sajt szépen megolvad, és aranybarna nem lesz.

    A Parmigiana akkor a legjobb, ha a teteje ropogós és a sajt enyhén buborékolni kezd.

    7

    Tálald melegen, és díszítsd friss bazsalikomlevelekkel. Kínálhatod friss kenyeret vagy egy egyszerű salátát mellé.

    A Parmigiana ízletes önálló étel, de rizzsel vagy tésztával is remek kísérő.