Párolt sundae, fahéjjal, tejföllel és szezámmaggal díszítve

Párolt sundae

A párolt sundae egy különleges desszert, amely az ázsiai és a nyugati édességek ízeit ötvözi. A fagylaltot gőzöléssel melegítik fel, hogy megőrizzék a frissességét és ízét. A fahéj, a szezámmag és a tejföl kombinációja egy teljesen új dimenzióba emeli ezt a klasszikus desszertet. Az étel tökéletes választás egy különleges alkalomra, vagy bármikor, amikor valami új és izgalmas édességre vágysz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Vaníliás fagylalt
100 g Tejföl
1 ek. Rizsecet
2 ek. Cukor
0.5 tk. Fahéj
1 tk. Szezámmag
1 cm Friss gyömbér
1 szál Zöldhagyma
0.5 tk. Chili por

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fagylaltot hagyd egy kicsit olvadni szobahőmérsékleten, hogy könnyebben formálható legyen.

    A fagylalt akkor ideális, ha nem túl kemény, hogy könnyen adagolható legyen, de még mindig megőrzi a textúráját.

    2

    A tejfölt keverd össze a cukorral, fahéjjal és rizsecettel egy kis tálban, hogy sima keveréket kapj.

    Ha extra édeset szeretnél, adj hozzá több cukrot vagy egy kevés mézet is.

    3

    A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, majd őröld meg egy mozsárban vagy aprítógépben.

    A szezámmag pirítása extra ízt ad a desszertnek, de ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    4

    A zöldhagymát finomra vágd, és tedd félre, hogy a tálalás előtt felhasználhasd.

    A zöldhagyma friss ízt ad a desszertnek, de ne vágd túl apróra, hogy a textúra is megmaradjon.

    5

    A párolt sundae elkészítéséhez a fagylaltot helyezd egy hőálló tálba, és tedd forró víz fölé, hogy a gőz párolja a fagylaltot, miközben az ízek összesimulnak.

    Ne érintse a víz a fagylaltot, csak a gőz párolja, hogy ne váljon vízessé a desszert.

    6

    A kész párolt sundae-t tálald a fahéjas tejföllel, szórj rá egy kevés pirított szezámmagot, és végül díszítsd friss zöldhagymával.

    A zöldhagyma és a szezámmag különleges textúrát és friss ízt ad a desszertnek. Ha extra pikánsra szeretnéd, egy csipet chili port is szórhatsz a tetejére.