A fagylaltot hagyd egy kicsit olvadni szobahőmérsékleten, hogy könnyebben formálható legyen.
A fagylalt akkor ideális, ha nem túl kemény, hogy könnyen adagolható legyen, de még mindig megőrzi a textúráját.
A tejfölt keverd össze a cukorral, fahéjjal és rizsecettel egy kis tálban, hogy sima keveréket kapj.
Ha extra édeset szeretnél, adj hozzá több cukrot vagy egy kevés mézet is.
A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, majd őröld meg egy mozsárban vagy aprítógépben.
A szezámmag pirítása extra ízt ad a desszertnek, de ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.
A zöldhagymát finomra vágd, és tedd félre, hogy a tálalás előtt felhasználhasd.
A zöldhagyma friss ízt ad a desszertnek, de ne vágd túl apróra, hogy a textúra is megmaradjon.
A párolt sundae elkészítéséhez a fagylaltot helyezd egy hőálló tálba, és tedd forró víz fölé, hogy a gőz párolja a fagylaltot, miközben az ízek összesimulnak.
Ne érintse a víz a fagylaltot, csak a gőz párolja, hogy ne váljon vízessé a desszert.
A kész párolt sundae-t tálald a fahéjas tejföllel, szórj rá egy kevés pirított szezámmagot, és végül díszítsd friss zöldhagymával.
A zöldhagyma és a szezámmag különleges textúrát és friss ízt ad a desszertnek. Ha extra pikánsra szeretnéd, egy csipet chili port is szórhatsz a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.