Partridge and cranberry pot pie served in a rustic dish with golden puff pastry.

Partridge and Cranberry Pot Pie

A partridge and cranberry pot pie egy ínycsiklandó vadétel, amelyet a fogolyhús és az áfonya édes-savanykás ízharmóniája tesz különlegessé. Ez az étel a hideg téli napokon különösen népszerű, mivel egyszerre melegítő és tápláló. Az omlós leveles tészta és a gazdag töltelék tökéletes harmóniát teremt, amely garantáltan lenyűgözi az asztalnál ülőket. Egy klasszikus vadétel, amely ünnepi alkalmakra vagy különleges vacsorákra is kiváló választás.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 15 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Partridge meat
150 g Cranberries
1 db Onion
2 db Carrots
2 szál Celery
50 g Butter
2 ek. Flour
400 ml Chicken stock
2 ág Thyme
1 db Bay leaf
1 tk. Salt
1 tk. Black pepper
300 g Puff pastry
1 db Egg

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a fogolyhúst, és vágd kisebb darabokra. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A húst érdemes felhasználás előtt papírtörlővel szárazra törölni, hogy pirításkor szép színt kapjon.

    2

    Egy nagy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg a húst, amíg aranybarna lesz. Tedd félre.

    A húst ne tedd egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat, és nem pirul meg rendesen. Inkább több részletben pirítsd.

    3

    Aprítsd fel az hagymát, répát és zellert. A visszamaradt vajban párold meg ezeket, amíg puhák lesznek.

    A zöldségeket érdemes egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen puhuljanak meg.

    4

    Szórd meg a zöldségeket a liszttel, és keverd el jól. Add hozzá a csirkealaplevet, majd tedd bele a kakukkfüvet és a babérlevelet.

    A lisztet egyenletesen szórd a zöldségekre, hogy ne csomósodjon be. A csirkealaplevet fokozatosan öntsd hozzá, folyamatosan kevergetve.

    5

    Tedd vissza a húst a serpenyőbe, és add hozzá az áfonyát. Főzd a keveréket alacsony lángon 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha friss áfonyát használsz, előtte mosd meg és szárítsd le. Fagyasztott áfonya is használható.

    6

    Töltsd a keveréket egy piteformába, majd takard be a leveles tésztával. Szúrd meg a tésztát villával, hogy a gőz távozhasson.

    A piteformát érdemes előzőleg kivajazni, hogy a pite könnyen kijöjjön belőle. A leveles tésztát hűtőből vedd ki közvetlenül a felhasználás előtt, hogy könnyen kezelhető legyen.

    7

    Verd fel a tojást, és kend meg vele a tészta tetejét. Süsd előmelegített sütőben 200°C-on 25-30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.

    A tojás sárgájával való kenés szép, fényes színt ad a tésztának. Figyeld a sütőt, és ha a tészta túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd pihenni 10 percig sütés után, majd szeleteld fel és tálald forrón.

    A pihentetés segít, hogy a pite jobban összeálljon, és könnyebben szeletelhető legyen.