Tisztítsd meg a fogolyhúst, és vágd kisebb darabokra. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A húst érdemes felhasználás előtt papírtörlővel szárazra törölni, hogy pirításkor szép színt kapjon.
Egy nagy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg a húst, amíg aranybarna lesz. Tedd félre.
A húst ne tedd egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat, és nem pirul meg rendesen. Inkább több részletben pirítsd.
Aprítsd fel az hagymát, répát és zellert. A visszamaradt vajban párold meg ezeket, amíg puhák lesznek.
A zöldségeket érdemes egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen puhuljanak meg.
Szórd meg a zöldségeket a liszttel, és keverd el jól. Add hozzá a csirkealaplevet, majd tedd bele a kakukkfüvet és a babérlevelet.
A lisztet egyenletesen szórd a zöldségekre, hogy ne csomósodjon be. A csirkealaplevet fokozatosan öntsd hozzá, folyamatosan kevergetve.
Tedd vissza a húst a serpenyőbe, és add hozzá az áfonyát. Főzd a keveréket alacsony lángon 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha friss áfonyát használsz, előtte mosd meg és szárítsd le. Fagyasztott áfonya is használható.
Töltsd a keveréket egy piteformába, majd takard be a leveles tésztával. Szúrd meg a tésztát villával, hogy a gőz távozhasson.
A piteformát érdemes előzőleg kivajazni, hogy a pite könnyen kijöjjön belőle. A leveles tésztát hűtőből vedd ki közvetlenül a felhasználás előtt, hogy könnyen kezelhető legyen.
Verd fel a tojást, és kend meg vele a tészta tetejét. Süsd előmelegített sütőben 200°C-on 25-30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.
A tojás sárgájával való kenés szép, fényes színt ad a tésztának. Figyeld a sütőt, és ha a tészta túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Hagyd pihenni 10 percig sütés után, majd szeleteld fel és tálald forrón.
A pihentetés segít, hogy a pite jobban összeálljon, és könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.