Pastel Tutup kolbásszal és tojással, aranybarna tésztában, frissen tálalva

Pastel Tutup kolbásszal és tojással

A pastel tutup egy hagyományos étel, amely számos latin-amerikai országban népszerű. Az étel története a 19. század végére vezethető vissza, amikor a háziasszonyok próbálták kihasználni a rendelkezésre álló alapanyagokat, és változatos töltelékekkel töltötték meg a tésztát. A kolbász és tojás kombinációja egy igazán gazdag és ínycsiklandó ételt eredményez. Eredetileg egy ünnepi étel volt, de ma már bárhol és bármikor elkészíthető. Ha szeretnéd pikánsabbá tenni, adj hozzá egy csipetnyi chiliport!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tészta
200 g Kolbász
4 db Tojás
1 db Hagyma
1 db Paprika
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kolbászt vágd kisebb darabokra. A hagymát és a paprikát is aprítsd fel. A fokhagymát zúzd össze.

    A kolbászt ne aprítsd túl kicsire, így jobban érződik az íze a töltelékben.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olajat, majd tedd bele a felaprított kolbászt, hagymát, paprikát és fokhagymát. Pirítsd meg, amíg a kolbász szépen meg nem barnul, és az ízek össze nem érnek.

    Ne tedd túl magasra a lángot, hogy a kolbász ne égjen meg, inkább közepes hőmérsékleten pirítsd.

    3

    Közben főzd meg a tojásokat, majd törd össze őket. Amikor a töltelék elkészült, keverd össze a tojással, és add hozzá a sót és a borsot. Alaposan keverd össze, hogy minden egyes falat ízes legyen.

    A tojásokat ne főzd túl, hogy puha maradjon a sárgája, és ne váljon túl szárazsá a töltelék.

    4

    A tésztát nyújtsd ki, és tegyél egy kis mennyiséget a töltelékből a tésztára. Hajtsd rá a tésztát, és zárd le jól, hogy ne folyjon ki a töltelék.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy ne szakadjon el a sütés közben.

    5

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd a kész pastelokat, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz a tészta.

    A sütés közben figyeld meg a tészta színét, ne süsd túl, hogy a belseje megmaradjon puha.