A burgonyát hámozd meg, vágd kockákra, főzd sós vízben puhára, majd szűrd le és törd össze. Keverd hozzá a vajat, tejet, sót, borsot és egy csipet szerecsendiót.
A burgonyát még forrón törd össze, így lesz igazán krémes a püré.
Egy serpenyőben hevíts olajat, pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Add hozzá a kockára vágott sárgarépát, zöldborsót, és párold puhára.
A zöldségeket ne főzd túl, hogy ne veszítsék el a színüket és textúrájukat.
Add hozzá az előfőzött, aprított csirkét, sózd, borsozd ízlés szerint. Párold össze a tölteléket további 3–4 percig, majd vedd le a tűzről.
Ha szeretnéd szaftosabbra, adj hozzá kevés tejet vagy csirkealaplevet.
Egy kivajazott hőálló tál aljába simítsd el a csirkés-zöldséges keveréket. Borítsd rá a burgonyapürét, és simítsd el a tetejét egy kanál hátával.
A simább felület érdekében meleg vízbe mártott kanállal dolgozz.
Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, majd süsd előmelegített 180°C-os sütőben 20–25 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.
Ha ropogósabb kérget szeretnél, az utolsó 3 percben kapcsold be a grillfunkciót.
Hagyd állni 5–10 percet szeletelés előtt, majd tálald friss salátával vagy önmagában melegen.
Másnap is finom – könnyen melegíthető sütőben vagy serpenyőben fedő alatt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.