Pastelón sajttal, tálalva, gazdag és finom étel

Pastelón sajttal

A Pastelón egy hagyományos latin-amerikai étel, amelyet különböző variációkban készítenek, de az édesburgonya és a hús mindig alapvető összetevői. Az ételt a latin-amerikai konyhákban különböző formákban készítik, és minden falatja gazdag ízekkel teli. A sajt a tetején finoman megolvadva, még ínycsiklandóbbá teszi ezt a klasszikus ételt, amit mindenki imád.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Édesburgonya
300 g Darált hús (pl. marhahús vagy csirkehús)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
150 g Sajt (pl. mozzarella vagy cheddar)
2 db Tojás
1 tk. Fűszeres só
1 tk. Friss petrezselyem
1 csipet Bors
1 tk. Oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg és főzd meg sós vízben 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A főzés után pürésítheted is, hogy krémesebb legyen az étel textúrája.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát üvegesre.

    Ha szereted a fokhagymás ízt, több fokhagymát is hozzáadhatsz, hogy intenzívebb legyen.

    3

    Add hozzá a darált húst a pirított hagymához, és süsd meg, amíg teljesen átsül.

    A hús süthető saját levében, de ha száraznak tűnik, egy kis vízzel is öntheted.

    4

    Ízesítsd a húst fűszeres sóval, oregano-val és borssal. Keverd össze jól, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne hagyd, hogy a hús túlságosan megpiruljon, mert akkor túlságosan kemény lesz.

    5

    A kész pürésített édesburgonyát egy tálba tedd, adj hozzá tojásokat és keverd össze.

    A tojások segítenek, hogy a püré ne legyen túl folyós, és összetartja az ételt.

    6

    Egy tűzálló tálat vékonyan kenj meg olívaolajjal, majd rétegezd bele a darált húst és az édesburgonya pürét felváltva.

    A rétegeket érdemes egyenletesen eloszlatni, hogy minden falat egyformán finom legyen.

    7

    A tetejére reszelt sajtot szórj, és süsd 180°C-on 20-25 percig, amíg a sajt szépen megolvad és aranybarna lesz.

    Ha extra ízt szeretnél, egy kis extra oregano-t is szórhatsz a tetejére, hogy fokozza az étel ízét.

    8

    Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, majd szórd meg friss petrezselyemmel.