Patholi rózsavízzel, kókuszos ízzel tálalva

Patholi rózsavízzel

A Patholi egy tradicionális indiai étel, amelyet főként ünnepi alkalmakkor készítenek. Az étel különlegessége a kókuszreszelék és rizsliszt keveréke, amelyet banánlevelekbe csomagolnak és párolnak. A rózsavíz finom, virágos íze kiemeli a desszert ízét, és egy autentikus élményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Kókuszreszelék
50 g Cukor
1 ek. Rózsavíz
150 ml Kókusztej
4 db Banánlevél (vagy más levél a csomagoláshoz)
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet tedd egy tálba, és keverd össze a kókuszreszelékkel, cukorral és a sóval.

    A rizsliszt és a kókuszreszelék keveréke adja meg a Patholi textúráját, a cukor pedig az édességét.

    2

    Fokozatosan add hozzá a kókusztejet, hogy egy sima, rugalmas tésztát kapj.

    A kókusztej segít abban, hogy a tészta puha és finom legyen. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis kókusztejet.

    3

    Tedd hozzá a rózsavizet, hogy egy finom, virágos ízt adjon a tésztának, és jól keverd össze.

    A rózsavíz különleges, friss ízt ad a Patholinak, de ne használj túl sokat, mert könnyen dominálhat.

    4

    A banánleveleket tisztítsd meg, és vágd őket kisebb darabokra, hogy megfelelő csomagokat készíthess belőlük.

    A banánlevelek természetes módon párolják a Patholit, és gazdag, aromás ízt adnak neki.

    5

    Formálj kis golyókat a rizsliszt-kókusz keverékéből, és tedd őket a banánlevelekre.

    Ügyelj arra, hogy ne készíts túl nagy golyókat, mert a tészta könnyen szétfolyhat a párolás közben.

    6

    Hajtsd be a banánlevelet, hogy a golyók biztonságosan bent maradjanak, majd tedd a csomagokat egy gőzölő kosárba.

    A banánlevelek a gőz hatására lágyulnak meg, és megadják a Patholi autentikus textúráját.

    7

    Párold a csomagokat 30-40 percig, amíg a tészta teljesen átsül és megpuhul.

    A párolás segíti a tészta puhulását, és az ízek összeérnek.

    8

    Tálald melegen, és élvezd a finom, rózsás ízeket.

    A Patholi tökéletes reggelire vagy desszertként, különösen teával vagy kávéval.