A tápiókalisztet és a búzalisztet egy tálban keverd össze.
A tápiókaliszt adja meg a patra alap textúráját, így nem érdemes helyettesíteni más liszttel.
Add hozzá a túrót, szezámmagot, kókuszreszeléket, cukrot és egy csipet sót, majd keverd jól össze.
A túró és kókuszreszelék kombinációja gazdag ízt ad a patrának, ezért érdemes friss túrót használni.
Lassan add hozzá a vizet, apránként, hogy a tészta ne legyen túl lágy, de könnyen formázható legyen.
Ne adj túl sok vizet, mert a tészta a gőzölés során is nedvesedni fog.
Kézzel gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztát finoman formázd, hogy egyenletesen tudjon gőzölődni.
A kaprot apróra vágva add hozzá a tésztához, és gyúrd bele.
A kapor friss, aromás íze kiemeli a patra jellegzetes ízvilágát.
A tésztából kis golyókat formázz, és egy gőzölő kosárba vagy szitába tedd őket.
A golyók ne legyenek túl nagyok, hogy gyorsabban átsüljenek.
A gőzölőt tedd fel forrásban lévő víz fölé, és gőzöld a patrákat kb. 15-20 percig.
A gőzölés során ne hagyd, hogy a víz érintkezzen a patrákkal, így azok szépen megmaradnak.
A kész patrákat egy tálra tedd, és tálald melegen, egy kevés olívaolajjal megöntözve.
A patra frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is kiváló!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.