Patra gőzölt változatban, tálalva egy indiai étkezés részeként

Patra Gőzölt Változatban

A Patra egy hagyományos indiai étel, amelyet általában tápiókaliszttel és túróval készítenek. Gőzölve készítve a legfinomabb, mivel így megőrzi az összes tápanyagot és friss ízt. Az ételt indiai étkezéseken gyakran tálalják, és ideális köretként vagy főételként is szolgálhat. A Patra gyökerei az indiai konyha gazdag történelmében rejlenek, és sok családban régóta hagyományos étel. Ez a változat finom és tápláló ételt ad, amely tökéletes választás a hétköznapi és ünnepi étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Tápiókaliszt
50 g Búzaliszt
100 g Túró
2 ek. Szezámmag
2 ek. Kókuszreszelék
1 ek. Cukor
1 ág Kapor
1 csipet
1 ek. Olívaolaj
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tápiókalisztet és a búzalisztet egy tálban keverd össze.

    A tápiókaliszt adja meg a patra alap textúráját, így nem érdemes helyettesíteni más liszttel.

    2

    Add hozzá a túrót, szezámmagot, kókuszreszeléket, cukrot és egy csipet sót, majd keverd jól össze.

    A túró és kókuszreszelék kombinációja gazdag ízt ad a patrának, ezért érdemes friss túrót használni.

    3

    Lassan add hozzá a vizet, apránként, hogy a tészta ne legyen túl lágy, de könnyen formázható legyen.

    Ne adj túl sok vizet, mert a tészta a gőzölés során is nedvesedni fog.

    4

    Kézzel gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tésztát finoman formázd, hogy egyenletesen tudjon gőzölődni.

    5

    A kaprot apróra vágva add hozzá a tésztához, és gyúrd bele.

    A kapor friss, aromás íze kiemeli a patra jellegzetes ízvilágát.

    6

    A tésztából kis golyókat formázz, és egy gőzölő kosárba vagy szitába tedd őket.

    A golyók ne legyenek túl nagyok, hogy gyorsabban átsüljenek.

    7

    A gőzölőt tedd fel forrásban lévő víz fölé, és gőzöld a patrákat kb. 15-20 percig.

    A gőzölés során ne hagyd, hogy a víz érintkezzen a patrákkal, így azok szépen megmaradnak.

    8

    A kész patrákat egy tálra tedd, és tálald melegen, egy kevés olívaolajjal megöntözve.

    A patra frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is kiváló!