Patra gƑzölt vĂĄltozatban, tĂĄlalva egy indiai Ă©tkezĂ©s rĂ©szekĂ©nt

Patra GƑzölt VĂĄltozatban

A Patra egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amelyet ĂĄltalĂĄban tĂĄpiĂłkaliszttel Ă©s tĂșrĂłval kĂ©szĂ­tenek. GƑzölve kĂ©szĂ­tve a legfinomabb, mivel Ă­gy megƑrzi az összes tĂĄpanyagot Ă©s friss Ă­zt. Az Ă©telt indiai Ă©tkezĂ©seken gyakran tĂĄlaljĂĄk, Ă©s ideĂĄlis köretkĂ©nt vagy fƑételkĂ©nt is szolgĂĄlhat. A Patra gyökerei az indiai konyha gazdag törtĂ©nelmĂ©ben rejlenek, Ă©s sok csalĂĄdban rĂ©gĂłta hagyomĂĄnyos Ă©tel. Ez a vĂĄltozat finom Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©telt ad, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a hĂ©tköznapi Ă©s ĂŒnnepi Ă©tkezĂ©sekhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 g Tápiókaliszt
⭕ 50 g BĂșzaliszt
⭕ 100 g TĂșrĂł
⭕ 2 ek. Szezámmag
⭕ 2 ek. KĂłkuszreszelĂ©k
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 1 ág Kapor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 200 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tĂĄpiĂłkalisztet Ă©s a bĂșzalisztet egy tĂĄlban keverd össze.

    A tĂĄpiĂłkaliszt adja meg a patra alap textĂșrĂĄjĂĄt, Ă­gy nem Ă©rdemes helyettesĂ­teni mĂĄs liszttel.

    2

    Add hozzĂĄ a tĂșrĂłt, szezĂĄmmagot, kĂłkuszreszelĂ©ket, cukrot Ă©s egy csipet sĂłt, majd keverd jĂłl össze.

    A tĂșrĂł Ă©s kĂłkuszreszelĂ©k kombinĂĄciĂłja gazdag Ă­zt ad a patrĂĄnak, ezĂ©rt Ă©rdemes friss tĂșrĂłt hasznĂĄlni.

    3

    Lassan add hozzĂĄ a vizet, aprĂĄnkĂ©nt, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl lĂĄgy, de könnyen formĂĄzhatĂł legyen.

    Ne adj tĂșl sok vizet, mert a tĂ©szta a gƑzölĂ©s sorĂĄn is nedvesedni fog.

    4

    KĂ©zzel gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt, amĂ­g sima Ă©s rugalmas nem lesz.

    A tĂ©sztĂĄt finoman formĂĄzd, hogy egyenletesen tudjon gƑzölƑdni.

    5

    A kaprot aprĂłra vĂĄgva add hozzĂĄ a tĂ©sztĂĄhoz, Ă©s gyĂșrd bele.

    A kapor friss, aromĂĄs Ă­ze kiemeli a patra jellegzetes Ă­zvilĂĄgĂĄt.

    6

    A tĂ©sztĂĄbĂłl kis golyĂłkat formĂĄzz, Ă©s egy gƑzölƑ kosĂĄrba vagy szitĂĄba tedd Ƒket.

    A golyĂłk ne legyenek tĂșl nagyok, hogy gyorsabban ĂĄtsĂŒljenek.

    7

    A gƑzölƑt tedd fel forrĂĄsban lĂ©vƑ vĂ­z fölĂ©, Ă©s gƑzöld a patrĂĄkat kb. 15-20 percig.

    A gƑzölĂ©s sorĂĄn ne hagyd, hogy a vĂ­z Ă©rintkezzen a patrĂĄkkal, Ă­gy azok szĂ©pen megmaradnak.

    8

    A kész patråkat egy tålra tedd, és tålald melegen, egy kevés olívaolajjal megöntözve.

    A patra frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is kivĂĄlĂł!