A tĂĄpiĂłkalisztet Ă©s a bĂșzalisztet egy tĂĄlban keverd össze.
A tĂĄpiĂłkaliszt adja meg a patra alap textĂșrĂĄjĂĄt, Ăgy nem Ă©rdemes helyettesĂteni mĂĄs liszttel.
Add hozzĂĄ a tĂșrĂłt, szezĂĄmmagot, kĂłkuszreszelĂ©ket, cukrot Ă©s egy csipet sĂłt, majd keverd jĂłl össze.
A tĂșrĂł Ă©s kĂłkuszreszelĂ©k kombinĂĄciĂłja gazdag Ăzt ad a patrĂĄnak, ezĂ©rt Ă©rdemes friss tĂșrĂłt hasznĂĄlni.
Lassan add hozzĂĄ a vizet, aprĂĄnkĂ©nt, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl lĂĄgy, de könnyen formĂĄzhatĂł legyen.
Ne adj tĂșl sok vizet, mert a tĂ©szta a gĆzölĂ©s sorĂĄn is nedvesedni fog.
KĂ©zzel gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt, amĂg sima Ă©s rugalmas nem lesz.
A tĂ©sztĂĄt finoman formĂĄzd, hogy egyenletesen tudjon gĆzölĆdni.
A kaprot aprĂłra vĂĄgva add hozzĂĄ a tĂ©sztĂĄhoz, Ă©s gyĂșrd bele.
A kapor friss, aromĂĄs Ăze kiemeli a patra jellegzetes ĂzvilĂĄgĂĄt.
A tĂ©sztĂĄbĂłl kis golyĂłkat formĂĄzz, Ă©s egy gĆzölĆ kosĂĄrba vagy szitĂĄba tedd Ćket.
A golyĂłk ne legyenek tĂșl nagyok, hogy gyorsabban ĂĄtsĂŒljenek.
A gĆzölĆt tedd fel forrĂĄsban lĂ©vĆ vĂz fölĂ©, Ă©s gĆzöld a patrĂĄkat kb. 15-20 percig.
A gĆzölĂ©s sorĂĄn ne hagyd, hogy a vĂz Ă©rintkezzen a patrĂĄkkal, Ăgy azok szĂ©pen megmaradnak.
A kĂ©sz patrĂĄkat egy tĂĄlra tedd, Ă©s tĂĄlald melegen, egy kevĂ©s olĂvaolajjal megöntözve.
A patra frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is kivĂĄlĂł!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.