Patra joghurtos mártással tálalva, friss korianderrel

Patra joghurtos mártással

A Patra egy indiai étel, amelyet főként Gujaratban és Maharashtra-ban készítenek. Taro leveleket használnak, amelyeket csicseriborsó tésztával töltenek meg, majd gőzölve készítenek. A joghurtos mártás pedig tökéletes kiegészítője ennek az ételnek, hiszen friss és enyhén savanykás ízével ellensúlyozza a fűszeres tölteléket. A Patra egy klasszikus étel, amely nemcsak finom, hanem egészséges is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Taro levelek
1 ek. Tamarind paszta
100 g Főtt csicseriborsó liszt
1 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkumapor
1 ek. Friss koriander
200 g Joghurt
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A taro leveleket alaposan mosd meg, majd vágd őket kisebb darabokra.

    A taro leveleket ne hagyd túl vastagra, hogy könnyen fel tudjuk tekerni.

    2

    A csicseriborsó lisztet keverd össze a köménnyel, kurkumával, és a tamarind pasztával, majd adj hozzá egy kevés vizet, hogy sűrű tésztát kapj.

    Ha túl sűrű lenne a tészta, adj hozzá egy kis vizet, hogy kenhető legyen.

    3

    A taro leveleket terítsd ki, és kenj rájuk egy réteg csicseriborsó tésztát.

    Ne spórolj a tésztával, hogy minden falat gazdag ízű legyen.

    4

    A leveleket szorosan tekerd fel, mint egy kis tekercset, és helyezd a gőzölő kosárba.

    A tökéletes gőzölés érdekében ügyelj arra, hogy a tekercsek ne érjenek egymáshoz.

    5

    Gőzöld a patrákat 20-25 percig, amíg a tészta teljesen átsül és a levelek puhábbá válnak.

    A gőzölés segít megőrizni az ízeket, és puha textúrát ad a patrának.

    6

    Amíg a patrák gőzölődnek, készítsd el a joghurtos mártást: keverd össze a joghurtot, fokhagymát, lime levet és egy kis sót.

    A lime lé frissít, míg a fokhagyma extra ízt ad a mártásnak.

    7

    Tálald a patrákat a joghurtos mártással és friss korianderrel megszórva.

    A friss koriander segít kiemelni a fűszeres ízeket és színt ad az ételnek.