A pav kenyeret szeleteld fel kis darabokra, és pirítsd meg egy serpenyőben vajjal, hogy enyhén ropogós legyen.
A pav kenyeret használhatod friss vagy egy-két napos állapotában, de frissen pirítva a legfinomabb!
A zöldpaprikát, hagymát és paradicsomot vágd apró kockákra, a fokhagymát finomra, a friss koriandert pedig apróra vágd.
A zöldpaprika és a paradicsom friss, roppanós textúrát adnak az ételnek, próbáld őket minél apróbbra vágni.
Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat és az olajat, majd tedd bele a köményt, és pirítsd meg 1-2 percig.
A kömény illata gazdagítja a pörkölt ízét, így ügyelj rá, hogy ne pirítsd túl!
Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a zöldpaprikát és paradicsomot.
A fokhagyma és a hagyma megpirítása előhozza az ízüket, amitől az étel gazdagabbá válik.
Fűszerezd a pörköltet a paprika porral, chili porral, ánizzsal, borssal és a pav bhaji masalával. Főzd, amíg a paradicsom levet nem ereszt.
A pav bhaji masala az étel titka, ezért ne spórolj vele, hogy a legjobb ízt kapd!
Miután a zöldségek megpuhultak és a fűszerek jól elvegyültek, add hozzá a tejszínt és a feta sajtot, majd keverd össze.
A feta sajt adja az ételnek a sós és krémes ízt, de ha nem szereted a feta ízét, helyettesítheted más sajttal is.
A tálaláshoz használj egy nagy fondü edényt, és helyezd bele a pav kenyérdarabokat, majd öntsd rá a kész pav bhaji szószt.
A fondü edény segít abban, hogy a pav kenyér darabokat a szószba márthasd, és így minden falat ínycsiklandóbbá válik.
Tálald az ételt friss korianderrel díszítve.
A koriander friss ízt ad, amely remekül illik a gazdag pörkölthöz, így ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.