Pav bhaji fondü stílusban, frissen tálalva

Pav bhaji fondü stílusban

A pav bhaji az indiai utcai étkezés egyik legismertebb étele, és most egy új, izgalmas formában tálaljuk fondü stílusban. A pav bhaji a lágy, krémes pörkölttel és puha, friss kenyérrel készül. Ezt az ételt hagyományosan kis utcai árusoknál kínálják, és különleges ízvilága az egész világot meghódította. A fondü stílusban történő tálalás új élményt ad, így a pav bhaji rajongóinak érdemes kipróbálni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Pav (puha kenyér)
4 ek. Vaj
1 tk. Kömény
1 db Zöldpaprika
1 db Hagyma
3 db Paradicsom
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pipar
1 tk. Chili por
1 csipet Ánizs
1 csipet Bors
1 tk. Pav bhaji masala
3 ek. Főzőolaj
1 ág Friss koriander
100 g Feta sajt
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pav kenyeret szeleteld fel kis darabokra, és pirítsd meg egy serpenyőben vajjal, hogy enyhén ropogós legyen.

    A pav kenyeret használhatod friss vagy egy-két napos állapotában, de frissen pirítva a legfinomabb!

    2

    A zöldpaprikát, hagymát és paradicsomot vágd apró kockákra, a fokhagymát finomra, a friss koriandert pedig apróra vágd.

    A zöldpaprika és a paradicsom friss, roppanós textúrát adnak az ételnek, próbáld őket minél apróbbra vágni.

    3

    Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat és az olajat, majd tedd bele a köményt, és pirítsd meg 1-2 percig.

    A kömény illata gazdagítja a pörkölt ízét, így ügyelj rá, hogy ne pirítsd túl!

    4

    Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a zöldpaprikát és paradicsomot.

    A fokhagyma és a hagyma megpirítása előhozza az ízüket, amitől az étel gazdagabbá válik.

    5

    Fűszerezd a pörköltet a paprika porral, chili porral, ánizzsal, borssal és a pav bhaji masalával. Főzd, amíg a paradicsom levet nem ereszt.

    A pav bhaji masala az étel titka, ezért ne spórolj vele, hogy a legjobb ízt kapd!

    6

    Miután a zöldségek megpuhultak és a fűszerek jól elvegyültek, add hozzá a tejszínt és a feta sajtot, majd keverd össze.

    A feta sajt adja az ételnek a sós és krémes ízt, de ha nem szereted a feta ízét, helyettesítheted más sajttal is.

    7

    A tálaláshoz használj egy nagy fondü edényt, és helyezd bele a pav kenyérdarabokat, majd öntsd rá a kész pav bhaji szószt.

    A fondü edény segít abban, hogy a pav kenyér darabokat a szószba márthasd, és így minden falat ínycsiklandóbbá válik.

    8

    Tálald az ételt friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad, amely remekül illik a gazdag pörkölthöz, így ne hagyd ki!