Pav Bhaji jain módra, gazdag zöldséges curry és pirított pav zsömlével tálalva

Pav Bhaji jain módra

A Pav Bhaji egy klasszikus indiai utcai étel, amelyet sokféle módon készítenek. Az eredeti változatban sűrű paradicsomos zöldséges curry-t tálalnak pirított zsömlével, de a jain verzióban a fűszereket és hozzávalókat az indiai jain vallási hagyományoknak megfelelően készítik el. Az étel különlegessége, hogy minden hozzávaló friss, fűszeres, és a curry gazdag textúrája tökéletesen illik a ropogós zsömléhez. Ez a változat vegetáriánus, és tejtermékeket sem tartalmaz, így a jain étrendet követők is élvezhetik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Pav (puha zsömle)
200 g Karfiol
2 db Burgonya
100 g Zöld bab
3 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
2 tk. Jain garam masala
1 tk. Kömény
1 tk.
1 ek. Cilantro (friss koriander)
1 db Lime lé
2 ek. Olívaolaj
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát és a karfiolt hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra. A zöld babot is tisztítsd meg, és vágd apróra.

    A zöld babot finomra vágva könnyebben beleolvad a currys keverékbe.

    2

    A burgonyát, karfiolt és zöld babot tedd egy nagy lábasba, önts rá vizet, és főzd meg, amíg teljesen megpuhulnak. Ezután törd össze őket egy villával vagy krumplinyomóval.

    A zöldségek alaposan összetörésével krémesebb állagot kap a curry.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert a keserű íz elrontja a curry ízét.

    4

    Add hozzá a reszelt gyömbért és a felaprított paradicsomot. Főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom teljesen megpuhul.

    A paradicsomnak teljesen fel kell oldódnia, hogy a curry sűrű, sima állagot kapjon.

    5

    Ezután add hozzá a jain garam masalát, köményt, sót, és keverd jól össze. Főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszereket ne pirítsd túl, mert a túl erős pörkölés keserű ízt adhat.

    6

    Most add hozzá a megfőzött és összetört zöldségeket, valamint a lime levét. Keverd össze és főzd még 5 percig, hogy az ízek jól összekeveredjenek.

    A lime lé frissességet ad a curry-nek, és még inkább kiemeli a fűszereket.

    7

    A pav zsömléket pirítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén ropogósak nem lesznek.

    A pirított zsömle hozzáadja a végső textúrát és ízt a dishhez.

    8

    Tálald a curryt a pirított pav zsömlével, és díszítsd friss korianderlevelekkel.

    A koriander frissessége jól kiegészíti a gazdag fűszeres ízeket.