Pav bhaji khada változatban, gazdag zöldségekkel és vöröslencsével tálalva

Pav bhaji khada változatban

A Pav bhaji egy népszerű indiai utcai étel, amelyet tipikusan zöldségekből és fűszerekből készítenek, majd friss, meleg zsemlével (pav) tálalnak. Az étel eredete Bombayból származik, és azóta az egész világon elterjedt. A khada változatában a zöldségek és fűszerek darabosabb állagot kapnak, míg a hagyományos változatot pürésítik. Ez a változat nemcsak tápláló, hanem rendkívül gazdag ízvilágú is, amely a tradicionális indiai fűszerek és zöldségek tökéletes harmóniáját kínálja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Vöröslencse
2 db Krumpli
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Pav bhaji fűszerkeverék
1 ek. Citromlé
1 evőkanál Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröslencsét alaposan mosd meg, majd egy edényben főzd meg annyi vízben, hogy ellepje, kb. 20-25 perc alatt, amíg teljesen megpuhul.

    Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz konzerv vöröslencsét is, amelyet már nem szükséges főzni.

    2

    A krumplit hámozd meg és vágd apróra, majd főzd meg egy másik edényben, amíg megpuhul.

    Ha a krumpli gyorsan megpuhul, ne hagyd túl sokáig a vízben, hogy megőrizzék az állagát.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágva, az olívaolajon pirítsd meg, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma pirításánál ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik az étel.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot és a zöld paprikát, majd pirítsd őket, amíg a paradicsom levet nem enged. Ekkor adj hozzá egy kevés sót és frissen őrölt borsot.

    A paradicsomot akkor adj hozzá, amikor a hagyma már teljesen megpuhult, hogy gazdagabb legyen az íze.

    5

    Miután a zöldségek megpuhultak, add hozzá a megfőzött vöröslencsét és a krumplit. Keverd össze, majd adj hozzá Pav bhaji fűszerkeveréket.

    A Pav bhaji fűszerkeveréket az ételhez ízlés szerint adagold, hogy ne legyen túl erős, de gazdag ízű maradjon.

    6

    A keveréket alaposan dolgozd össze, és pürésítsd egy kicsit, hogy sima állagot kapj. Tálalás előtt locsold meg citromlével és szórd meg friss korianderrel.

    A pürésítéshez használhatsz botmixer, hogy az étel krémesebb legyen, de ha szereted a darabosabb állagot, akkor ezt kihagyhatod.

    7

    A kész Bhuna bhaji khadát tálald friss, meleg pav-val (indiai zsemle), és élvezd a gazdag fűszerek és zöldségek ízét.

    A Pav bhaji tökéletesen illik friss, puha zsemléhez, így mindig készíts egy kis adag friss kenyeret a tálaláshoz.