Pav Bhaji tésztával tálalva, friss korianderrel és zöldségekkel

Pav Bhaji tésztával

A Pav Bhaji egy híres indiai utcai étel, amelyet a mumbai utcáin árulnak. Az étel fűszeres, zöldséges püréből és finom, puha pav zsemléből készül. Az étel különleges fűszerkeverékét, a Pav Bhaji masalát, gazdagítja a főtt csicseriborsó, sárgarépa és zöld borsó. A tésztával való tálalás új ízdimenziót ad ennek a népszerű ételnek, amit bárki könnyen elkészíthet otthon is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pav (indiai zsemle)
1 db Sárgarépa
100 g Zöld borsó
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 db Burgonya
2 ek. Pav Bhaji masala fűszerkeverék
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
2 ek. Vaj
200 g Tésztához:
1 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát és a sárgarépát hámozd meg, majd kockázd fel. A zöld borsót is készítsd elő.

    A zöldségeket egyenlő méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Egy nagy lábasban forralj vizet, és főzd a burgonyát, sárgarépát és a zöld borsót 15 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy ne veszítsenek a színükből és a tápanyagjaikból.

    3

    Amíg a zöldségek főnek, a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A paradicsomot is kockázd fel.

    A fokhagymát és hagymát apróra vágva gyorsabban kisülnek és jobban kiadják az ízüket.

    4

    Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a hagymát és fokhagymát, majd pirítsd aranybarnára.

    A hagyma karamellizálódása még ínycsiklandóbbá teszi az ételt.

    5

    Add hozzá a paradicsomot és a Pav Bhaji masala fűszerkeveréket. Főzd 5 percig, amíg a paradicsom megpuhul és összeesik.

    A fűszerkeverék különleges ízt ad a curry-s alapnak, amit a további összetevők jól kiegészítenek.

    6

    Miután a zöldségek megpuhultak, tedd őket a serpenyőbe a fűszeres paradicsommal. Nyomd szét a zöldségeket egy villa segítségével, hogy pürésítsd őket.

    A zöldségek pürésítése biztosítja a leveses állagot és lehetővé teszi, hogy a fűszerek minden falatban érvényesüljenek.

    7

    A tésztát főzd meg sós vízben a csomagoláson lévő utasítások szerint, majd öblítsd le hideg vízzel.

    A tészta ne legyen túl puhára főzve, hogy ne ragadjon össze.

    8

    A tálalás előtt keverd össze a főtt tésztát a Pav Bhaji püréval, és szórd meg friss korianderrel.

    A friss koriander zöldes íze frissíti az ételt, és jól passzol a fűszeres alaphoz.