Paye mentával, frissen tálalva és díszítve menta levelekkel

Paye mentával

A Paye egy hagyományos francia édesség, amelyet általában különböző ízekkel készítenek. A menta és a limonádé kombinációja különleges frissességet ad a süteményeknek. A mentás Paye tökéletes választás egy nyári napra, mivel a friss menta nemcsak ízletes, hanem egészséges is, hiszen a mentában található olajok segíthetnek az emésztésben. Ezt az édességet bárki könnyedén elkészítheti, és garantáltan mindenkit elbűvöl a frissítő ízvilága.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Paye (francia péksütemény)
1 csokor Friss menta
2 ek. Cukor
100 ml Víz
200 ml Limonádé
6 db Jégkockák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A payét melegítsd meg, ha frissen vásároltad, vagy használj már kész payét. Tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és enyhén melegítsd meg a sütőben.

    A payét ne tedd túl sokáig a sütőbe, hogy megőrizzék puhaságukat és frissességüket.

    2

    A friss mentát mosd meg, és apróra vágd fel. A leveleket tedd félre, hogy később díszítéshez használhasd.

    Friss menta leveleit ne tépdesd, hogy ne veszítsenek túl sok ízt.

    3

    A cukrot, vizet és limonádét egy kis lábosban keverd össze, és melegítsd fel, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Ha nem szereted túl édesen, csökkentsd a cukor mennyiségét.

    4

    Miután a cukor feloldódott, add hozzá a mentát a sziruphoz, és forrald 1-2 percig. Ezzel kioldod a menta friss ízét.

    A menta gyors forralása elég, hogy megőrizze frissességét, de ne főzd túl.

    5

    A mentás szirupot öntsd a payére, hogy az ízek jól átjárják. Tálald a süteményeket egy tálon, díszítve friss menta levelekkel, és jégkockákkal.

    A jégkockák frissítően hatnak, és segítenek az étel frissességében.