Paye naan kenyérrel friss korianderrel tálalva

Paye naan kenyérrel

A payé, azaz a marha vagy birka láb, egy tradicionális indiai étel, amelyet gyakran szolgálnak fel naan kenyérrel. Az étel gazdag és ínycsiklandó, mivel a hús sokáig főzve teljesen megpuhul, és az ízek mélyen összekeverednek. Az indiai konyha egyik legismertebb és legfinomabb fogása, amelyet a fűszerek, mint a garam masala, a kömény és a koriander ízesítenek, míg a naan kenyér ad egy finom, puha textúrát, hogy fel lehessen tunkolni a gazdag szaftot.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 10 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Paye (marha vagy birka láb)
100 g Joghurt
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Garam masala
1 csipet
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 csokor Friss koriander
4 db Naan kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A payékat (marha vagy birka láb) tisztítsd meg, majd tedd egy nagy fazékba, és öntsd fel vízzel.

    A lábakat alaposan meg kell tisztítani, hogy eltávolítsuk a felesleges zsírt és szennyeződéseket.

    2

    Főzd a payékat alacsony hőmérsékleten 2-3 órán keresztül, amíg a hús megpuhul és az ízek jól kioldódnak.

    A lassú főzés segít a hús puhává és szaftossá válásában, így a leves gazdag és ínycsiklandó lesz.

    3

    A joghurtot, fokhagymát, hagymát, garam masalát, köményt és sót keverd össze egy tálban.

    A joghurt krémessé teszi a szószt, és a fűszerek erőteljes ízt adnak neki.

    4

    Miután a payék megfőttek, vedd ki őket a levesből, és vágd kisebb darabokra. Tedd vissza a levesbe a fűszeres joghurt keveréket.

    A hús darabokra vágása után érdemes egy kis pihenőt adni neki, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.

    5

    A leveset addig főzd, amíg a hús teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek.

    A gazdag fűszeres ízhez segíthet a hosszabb főzés, így a payékat lassan addig főzd, amíg teljesen puha és omlós nem lesz.

    6

    A naan kenyeret melegítsd meg a sütőben, vagy egy serpenyőben pirítsd meg, hogy ropogós legyen.

    A naan kenyeret nem szükséges túl sütni, csak annyi ideig, hogy meleg és ropogós legyen.

    7

    Tálald a payét friss korianderrel díszítve, és kínáld naan kenyérrel.

    A friss koriander remekül kiegészíti a fűszeres ételt, és friss ízt ad neki.