Pelau csípős paprikával, tálalva gazdag kókuszos rizs mellett, friss zöldségekkel

Pelau csípős paprikával

A Pelau egy hagyományos karibi étel, amely gazdag fűszeres ízeket és rizst tartalmaz. Az étel eredetileg Trinidadról és Tobago-szigetéről származik, és különböző húsokkal, például csirkével, valamint zöldségekkel készül. A kókusztej hozzáadása gazdagítja az étel textúráját, míg a csípős paprika kiemeli annak ízvilágát. A Pelau egy tökéletes étel, amely tökéletesen illik a családi összejövetelekhez és ünnepi étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb
200 g Basmati rizs
2 db Sárgarépa
1 db Zöld paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Csípős chili paprika
200 ml Kókusztej
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, a sárgarépát vágd kis kockákra, a zöld paprikát pedig szeleteld fel.

    A csirke bőrét eltávolíthatod, ha zsírszegényebb ételt szeretnél.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg benne a csirke darabokat, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz.

    Ne sűrítsd túl sok csirke darabot a serpenyőbe, mert akkor nem pirulnak meg egyenletesen.

    3

    Add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    Pirítás közben figyelj arra, hogy ne égjenek meg a fűszerek, mert akkor keserűvé válhatnak.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a zöld paprikát, majd keverd össze. Főzd őket 5 percig, hogy enyhén megpuhuljanak.

    A zöldpaprika és sárgarépa frissessége fontos, hogy az étel íze még gazdagabb legyen.

    5

    Öntsd hozzá a köményt, kurkumát és a csípős chili paprikát, majd alaposan keverd el.

    A chili mennyiségét ízlés szerint növelheted, ha szeretnéd fokozni az étel csípősségét.

    6

    Most öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd jól össze. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót.

    A kókusztej adja az étel gazdag ízét, de ha túl sűrűnek találod, egy kis vízzel hígíthatod.

    7

    Tedd bele a basmati rizst, sózd meg, majd főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és a folyadék elpárolog.

    A rizs legyen puha és laza, ne legyen túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra vizet.

    8

    Tálald melegen, és szórd meg friss korianderrel vagy petrezselyemmel a friss íz kiemelésére.

    A friss fűszerek nemcsak ízt adnak, hanem szép színt is hoznak az ételbe.