Pepparkakor juharsziruppal tálalva

Pepparkakor juharsziruppal

A pepparkakor egy hagyományos svéd karácsonyi sütemény, amelyet gyakran fűszeres, ropogós formában készítenek. A pepparkakor tészta az édes és fűszeres ízek tökéletes kombinációját kínálja, a fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér keverékével. A juharszirup hozzáadása még gazdagabbá teszi az ízeket, és különleges élményt ad az étkezéshez. A pepparkakor hagyománya évtizedek óta él Svédországban, és most már világszerte népszerű, különösen a karácsonyi időszakban. Az ünnepi hangulatot tökéletesen megidézi ez a sütemény, amely a méz, a fűszerkeverékek és a juharszirup ízletes kombinációjával mindenkinek örömet szerez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 tk. Szódabikarbóna
2 tk. Fűszerkeverék (pepparkakor fűszer)
100 g Cukor
100 g Vaj
2 ek. Méz
3 ek. Juharszirup
1 tk. Fahéj
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a mézzel és a juharsziruppal.

    A juharszirup ad egy különleges, édes ízt a tésztának. Ne olvaszd túl gyorsan a vajat, hogy ne égjen meg.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és pepparkakor fűszert.

    A pepparkakor fűszerkeverék adja a karácsonyi ízvilágot, és könnyen beszerezhető boltban.

    3

    Add hozzá a cukrot és a tojást, majd a vajas keveréket. Alaposan dolgozd össze a tésztát.

    Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, hogy ne száradjon ki a sütemény.

    4

    Csomagold be a tésztát fóliába, és tedd a hűtőbe pihenni legalább 30 percig.

    A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen, és ne ragadjon.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra.

    A tésztát mindig lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon.

    6

    Szaggass ki formákat a tésztából, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.

    A szaggatókat lisztbe márthatod, hogy könnyebben kijöjjenek a formák.

    7

    Süsd 180°C-on 8-10 percig, amíg enyhén aranybarnára sülnek.

    Ne süsd túl a pepparkakorokat, hogy megőrizzék a ropogós textúrájukat.

    8

    Hagyd kihűlni a sütiket, majd tálald juharsziruppal meglocsolva.

    Tálaláskor egy kis extra juharszirupot adva még édesebbé és gazdagabbá válik a sütik íze.