A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a mézzel és a juharsziruppal.
A juharszirup ad egy különleges, édes ízt a tésztának. Ne olvaszd túl gyorsan a vajat, hogy ne égjen meg.
Egy tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és pepparkakor fűszert.
A pepparkakor fűszerkeverék adja a karácsonyi ízvilágot, és könnyen beszerezhető boltban.
Add hozzá a cukrot és a tojást, majd a vajas keveréket. Alaposan dolgozd össze a tésztát.
Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, hogy ne száradjon ki a sütemény.
Csomagold be a tésztát fóliába, és tedd a hűtőbe pihenni legalább 30 percig.
A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen, és ne ragadjon.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra.
A tésztát mindig lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon.
Szaggass ki formákat a tésztából, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A szaggatókat lisztbe márthatod, hogy könnyebben kijöjjenek a formák.
Süsd 180°C-on 8-10 percig, amíg enyhén aranybarnára sülnek.
Ne süsd túl a pepparkakorokat, hogy megőrizzék a ropogós textúrájukat.
Hagyd kihűlni a sütiket, majd tálald juharsziruppal meglocsolva.
Tálaláskor egy kis extra juharszirupot adva még édesebbé és gazdagabbá válik a sütik íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.