Pho cuon marhahússal, friss rizstészta, zöldfűszerek és sült marhahús tekercsben

Pho cuon marhahússal

A Pho cuon egy klasszikus vietnami étel, amelyet gyakran tálalnak friss és ízletes tekercsekben. Az étel alapja a rizstészta, amit különféle töltelékekkel, például marhahússal, zöldfűszerekkel és egy fűszeres öntettel készítenek. A pho cuon különleges ízei az ételt frissé és gazdaggá teszik, míg a friss koriander és menta fűszerezi a tekercseket, egyedülálló élményt adva minden falatnak. Az étel nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (pl. bélszín)
200 g Rizstészta
1 ek. Friss menta
1 ek. Friss koriander
2 szál Friss zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Hal szósz
1 ek. Rizs ecet
1 ek. Cukor
1 csipet
1 csipet Fűszerpaprika
4 db Friss salátalevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékonyra szeleteld fel, majd forró serpenyőben, egy evőkanál olajon gyorsan süsd meg, amíg a hús kívül ropogós, de belül még puha marad.

    A húsnak vékony szeletekben kell lennie, hogy gyorsan megsüljön és megőrizze a puhaságát.

    2

    A rizstésztát egy tálban, forró vízben 3-4 percig főzd, majd szűrd le és tedd félre.

    A rizstésztát ne főzd túl, hogy ne legyen ragacsos és széteső.

    3

    A fokhagymát, friss menta- és korianderleveleket apróra vágd, a zöldhagymát vékony karikákra szeleteld.

    A friss menta és koriander adja meg a pho cuon friss, zöld ízét, ne hagyd ki őket!

    4

    A hal szószt, rizs ecetet és cukrot keverd össze egy tálban, hogy egy ízes öntetet készíts.

    Ez az öntet fogja adni az étel savanykás, édes és sós ízét.

    5

    A salátaleveleket tedd le a tálra, helyezd rá a rizstésztát, majd a sült marhahúst, a zöldfűszereket és az öntetet.

    Ügyelj arra, hogy minden réteg egyenletesen eloszoljon, hogy minden falat ínycsiklandó legyen.

    6

    Hajtsd össze a salátalevelet, mint egy tekercset, és tálald friss korianderrel díszítve.

    A tekercsek szorosra legyenek, de ne annyira, hogy a töltelék kicsusszanjon belőle.