Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.
Alacsony lángon dinszteld a hagymát, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg az íze.
Add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd, amíg barnára sül és a leve elpárolog.
A húst ne tedd egyszerre a serpenyőbe, hanem adagokban, hogy jobban piruljon és ne főjön.
Add hozzá az apróra vágott zöld paprikát, a köménymagot és az oregánót. Keverd össze, és főzd további 2-3 percig.
A fűszereket pirítsd egy kicsit a hússal, hogy jobban kihozd az aromájukat.
Öntsd hozzá a paradicsomszószt, és ízesítsd sóval és borssal. Lassú tűzön főzd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl savanyú a paradicsomszósz, adj hozzá egy csipet cukrot.
Add hozzá az olajbogyót és a mazsolát. Ha burgonyát is használsz, hámozd meg, vágd kockákra, és főzd a raguban, amíg megpuhul.
Az olajbogyót és a mazsolát a végén add hozzá, hogy ne főjenek szét. A burgonyát kisebb kockákra vágva hamarabb megfő.
Tálald a Picadillót párolt rizzsel vagy friss tortillával. Díszítsd friss korianderrel, ha szeretnéd.
A picadillo mellé kínálhatsz tejfölt, reszelt sajtot, avokádót vagy lime gerezdeket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.