Picadillo kapribogyóval, tápláló és fűszeres étel

Picadillo kapribogyóval

A Picadillo egy hagyományos latin-amerikai étel, amely húsos, fűszeres keveréket kínál. A kapribogyó hozzáadásával egy egyedi, intenzív ízt kap, amely kiemeli a fűszereket és a zöldségeket. Az étel gazdag, tápláló és ideális választás egy könnyű, de ízletes főétkezéshez. A kapribogyó különleges íze miatt igazán egyedivé teszi a picadillót.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (sertés vagy marha)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
2 ek. Kapribogyó
2 db Paradicsom
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 rúd Fahéj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és sárgarépát pedig kis kockákra.

    Ha gyorsítani szeretnél, a zöldségeket reszelheted is, hogy gyorsabban puhuljanak.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket 5 percig.

    A hagymát ne pirítsuk túl, hogy megőrizzük az édes ízét.

    3

    Adjuk hozzá a paprikát, sárgarépát, és pirítsuk további 5 percig.

    A zöldségeknek nem kell teljesen megpuhulniuk, mert tovább főnek a húsos keverékben.

    4

    Ezután adjuk hozzá a darálthúst, és süssük meg, amíg barna nem lesz.

    A hús jól eloszlik, ha folyamatosan keverjük, hogy egyenletesen süljön.

    5

    Most adjuk hozzá a fűszereket: kömény, koriander, fahéj, só és bors, majd keverjük el alaposan.

    A fűszereket piríthatjuk egy picit, hogy jobban kiadják az ízüket.

    6

    A paradicsomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a húsos keverékhez, majd öntsünk hozzá egy kis vizet, ha szükséges.

    A paradicsom frissessége ad egy kis savanykás ízt, ami jól kiegyensúlyozza a hús ízét.

    7

    Hozzuk felforrni, majd csökkentsük a hőt, és hagyjuk 20-25 percig főzni, hogy a fűszerek és ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrű a keverék, egy kevés vizet is adhatsz hozzá.

    8

    Végül adjuk hozzá a kapribogyót, és keverjük el.

    A kapribogyó intenzív íze igazán különlegessé teszi a picadillót, ne hagyjuk ki!