A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és sárgarépát pedig kis kockákra.
Ha gyorsítani szeretnél, a zöldségeket reszelheted is, hogy gyorsabban puhuljanak.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket 5 percig.
A hagymát ne pirítsuk túl, hogy megőrizzük az édes ízét.
Adjuk hozzá a paprikát, sárgarépát, és pirítsuk további 5 percig.
A zöldségeknek nem kell teljesen megpuhulniuk, mert tovább főnek a húsos keverékben.
Ezután adjuk hozzá a darálthúst, és süssük meg, amíg barna nem lesz.
A hús jól eloszlik, ha folyamatosan keverjük, hogy egyenletesen süljön.
Most adjuk hozzá a fűszereket: kömény, koriander, fahéj, só és bors, majd keverjük el alaposan.
A fűszereket piríthatjuk egy picit, hogy jobban kiadják az ízüket.
A paradicsomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a húsos keverékhez, majd öntsünk hozzá egy kis vizet, ha szükséges.
A paradicsom frissessége ad egy kis savanykás ízt, ami jól kiegyensúlyozza a hús ízét.
Hozzuk felforrni, majd csökkentsük a hőt, és hagyjuk 20-25 percig főzni, hogy a fűszerek és ízek összeérjenek.
Ha túl sűrű a keverék, egy kevés vizet is adhatsz hozzá.
Végül adjuk hozzá a kapribogyót, és keverjük el.
A kapribogyó intenzív íze igazán különlegessé teszi a picadillót, ne hagyjuk ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.