Piccata al Limone, citromos csirkemell kapribogyós szósszal

Piccata al Limone

A Piccata al Limone az olasz konyha egyik legfrissebb és legkifinomultabb fogása, amely a citrom és a kapribogyó tökéletes harmóniájára épül. Ezt a klasszikus ételt eredetileg borjúhúsból készítették, de a csirkemelles változat gyorsan elnyerte a modern háziasszonyok tetszését egyszerűsége és könnyedsége miatt. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed, mégis ínycsiklandó vacsorához, amely a mediterrán életérzést hozza az asztalra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell (vékony szeletekre vágva)
100 g Liszt
50 g Vaj
2 ek. Olívaolaj
4 ek. Citromlé
1 tk. Citromhéj (reszelt)
2 ek. Kapribogyó
200 ml Csirke alaplé
10 g Friss petrezselyem (aprítva)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemell szeleteket sózd és borsozd meg, majd forgasd meg a lisztben, hogy egyenletes réteget kapjanak.

    A csirkemell szeleteket klopfold ki vékonyra, így hamarabb átsülnek és egyenletesebb lesz a vastagságuk. A lisztet keverheted fűszerekkel is (pl. fokhagymapor, paprika).

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat és a vaj felét közepes hőmérsékleten. Süsd a csirkeszeleteket mindkét oldalukon 2-3 percig, amíg aranybarnák lesznek. Tedd félre őket egy tányérra.

    Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a csirke nem fog szépen pirulni. Inkább süsd több részletben. A vaj és az olívaolaj kombinációja megakadályozza, hogy a vaj megégjen.

    3

    A serpenyőben olvaszd meg a maradék vajat, és add hozzá a kapribogyót, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Keverd össze alaposan.

    A kapribogyót lecsepegtetheted, mielőtt a serpenyőbe teszed, hogy ne fröcsköljön. A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, a fehér része keserű.

    4

    Öntsd hozzá a csirke alaplét, és hagyd, hogy a szósz kissé besűrűsödjön 2-3 perc alatt.

    Ha nincs csirke alaplé, használhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt ad. A szósz sűrűségét növelheted egy kevés kukoricakeményítővel elkevert vízzel.

    5

    Tedd vissza a csirkeszeleteket a serpenyőbe, és locsold meg a szósszal. Főzd további 2-3 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Ügyelj rá, hogy a csirke teljesen átmelegedjen a szószban.

    6

    Tálald a Piccata al Limone-t forrón, friss petrezselyemmel díszítve. Mellé kínálj tésztát, rizst vagy friss zöldségeket.

    A petrezselymet csak a tálalás előtt szórd rá, hogy friss maradjon.