A lisztet keverd össze a cukorral, sóval, élesztővel, majd add hozzá a meleg vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze, és hagyd pihenni 30 percig, hogy a tészta megkeljen.
A meleg víz segít, hogy az élesztő gyorsabban aktiválódjon, így hamarabb keleszthetjük a tésztát.
Amíg a tészta kel, készítsd el a spenótos tölteléket. A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A spenótot mosd meg alaposan, és ha túl nagy levelek vannak, vágd őket kisebbre.
A spenótot csak akkor tedd bele a töltelékbe, ha már kicsit hűlt le, hogy ne főjön meg túlzottan a hő hatására.
Egy serpenyőben pirítsd meg a hagymát és fokhagymát olívaolajon, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a spenótot és a pirospaprikát, majd főzd 5-7 percig, amíg a spenót teljesen összeesik.
A spenótot ne párold túl, mert ha túl sok víz marad benne, akkor a tészta nedves lesz.
A megkelt tésztát lisztezett felületen oszd 4-6 kis gombócra. Nyújtsd ki őket vékonyra, mint egy pizza tésztát, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tészta nyújtásához használj egy kevés lisztet, hogy ne ragadjon a felülethez.
A kész spenótos keveréket egyenletesen oszd el a tészták tetején, ügyelve arra, hogy mindenhol jól lefedje a felületet.
Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a tészta széle ropogós maradjon.
Előmelegített 200°C-os sütőben süsd a Pideket 12-15 percig, amíg a tészta szépen megpirul és a spenót is átsül.
Figyelj a sütési időre, ne hagyd túlsülni a Pidet, mert akkor kemény lehet.
A megsült Pidét vedd ki a sütőből, és kend meg egy kevés olívaolajjal. Tálald frissen.
Az olívaolaj hozzáadása segít a Pide extra ízesítésében, és még gazdagabbá teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.