Pide spenóttal, friss tésztával és fűszeres spenótos töltelékkel tálalva

Pide spenóttal

A Pide egy török eredetű étel, amely az oszmán birodalom idejéből származik. A fűszeres spenótos töltelék és a ropogós tészta kombinációja egy friss, gazdag ízt ad az ételnek. A spenótos változat különleges ízeket ad a hagyományos recepthez, miközben gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
10 g Élesztő
300 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Cukor
1 tk.
300 g Friss spenót
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj a kenéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet keverd össze a cukorral, sóval, élesztővel, majd add hozzá a meleg vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze, és hagyd pihenni 30 percig, hogy a tészta megkeljen.

    A meleg víz segít, hogy az élesztő gyorsabban aktiválódjon, így hamarabb keleszthetjük a tésztát.

    2

    Amíg a tészta kel, készítsd el a spenótos tölteléket. A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A spenótot mosd meg alaposan, és ha túl nagy levelek vannak, vágd őket kisebbre.

    A spenótot csak akkor tedd bele a töltelékbe, ha már kicsit hűlt le, hogy ne főjön meg túlzottan a hő hatására.

    3

    Egy serpenyőben pirítsd meg a hagymát és fokhagymát olívaolajon, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a spenótot és a pirospaprikát, majd főzd 5-7 percig, amíg a spenót teljesen összeesik.

    A spenótot ne párold túl, mert ha túl sok víz marad benne, akkor a tészta nedves lesz.

    4

    A megkelt tésztát lisztezett felületen oszd 4-6 kis gombócra. Nyújtsd ki őket vékonyra, mint egy pizza tésztát, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tészta nyújtásához használj egy kevés lisztet, hogy ne ragadjon a felülethez.

    5

    A kész spenótos keveréket egyenletesen oszd el a tészták tetején, ügyelve arra, hogy mindenhol jól lefedje a felületet.

    Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a tészta széle ropogós maradjon.

    6

    Előmelegített 200°C-os sütőben süsd a Pideket 12-15 percig, amíg a tészta szépen megpirul és a spenót is átsül.

    Figyelj a sütési időre, ne hagyd túlsülni a Pidet, mert akkor kemény lehet.

    7

    A megsült Pidét vedd ki a sütőből, és kend meg egy kevés olívaolajjal. Tálald frissen.

    Az olívaolaj hozzáadása segít a Pide extra ízesítésében, és még gazdagabbá teszi az ételt.