Pigeon pie served with golden crust.

Pigeon pie

A galamb pite a brit konyha egyik legősibb fogása, amely a középkorban rendkívül népszerű volt. Ez az étel a vadászkultúra gazdagságát tükrözi, hiszen a galambhús különleges ízvilága miatt sokáig a nemesi asztalok kedvence volt. A leveles tésztába zárt galamb és gombás töltelék harmonikus ízélményt nyújt, amely tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy különleges vacsorákhoz. Az étel elkészítése a tradicionális technikák tiszteletét igényli, miközben modern csavart adhatunk hozzá a saját ízlésünk szerint.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pigeon breast
500 g Puff pastry
2 db Shallots
200 g Mushrooms
50 g Butter
100 ml Red wine
200 ml Chicken stock
2 ág Thyme
2 gerezd Garlic
1 db Egg
1 csipet Salt
1 csipet Black pepper

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tisztítsd meg a galambmelleket, és dörzsöld be sóval és borssal.

    A galambmelleket érdemes felhasználás előtt papírtörlővel szárazra törölni.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg a finomra vágott salottát és fokhagymát, amíg üveges lesz.

    A salottát és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak.

    3

    Add hozzá az apróra vágott gombát, és párold, amíg a gombák megpuhulnak és a nedvesség elpárolog.

    A gombát addig párold, amíg a kiengedett nedvesség elpárolog, és a gomba kezd pirulni.

    4

    Öntsd hozzá a vörösbort, és főzd, amíg a folyadék a felére csökken. Add hozzá a csirkealaplevet és a kakukkfüvet, majd főzd tovább, amíg a szósz besűrűsödik.

    A vörösbort lassú tűzön forrald, hogy az alkohol elpárologjon, és csak az íze maradjon meg. A szósz sűrűségét a főzési idővel szabályozhatod.

    5

    Nyújtsd ki a leveles tésztát, és vágd két nagyobb darabra. Helyezd az egyik darabot egy tepsibe.

    A leveles tésztát hűtőből vedd ki közvetlenül a felhasználás előtt, hogy könnyen kezelhető legyen.

    6

    Rétegezd a galambmelleket és a gombás keveréket a tésztára. Fedd le a másik tésztalappal, és nyomkodd össze a széleket.

    A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    7

    Kenj meg a tészta tetejét felvert tojással, majd süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára sül.

    A tojás sárgájával való kenés szép, fényes színt ad a tésztának. Szúrd meg a tészta tetejét villával, hogy a gőz távozhasson.

    8

    Hagyd pihenni a pitét 10 percig sütés után, majd szeleteld fel és tálald.

    A pihentetés segít, hogy a pite jobban összeálljon, és könnyebben szeletelhető legyen.