Pintxo tortilla de patatával, apró darabokra vágva

Pintxo tortilla de patatával

A Pintxo tortilla de patatával egy klasszikus spanyol étel, amely a spanyol konyha egyik legismertebb fogása, a tortilla, egy kis tapas formában tálalva. Az étel alapja a krumpli és tojás, amelyet együtt sütnek, így gazdag és tápláló ételt eredményez. A pintxók a baszk étkezési hagyományból származnak, és gyakran kis adagokban tálalják őket, így tökéletesek étkezések közbeni falatozásra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Krumpli
6 db Tojás
1 db Hagyma
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre.

    Minél vékonyabbak a szeletek, annál egyenletesebben sülnek a krumplik.

    2

    A hagymát finomra vágd, majd egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg közepes lángon, amíg üveges nem lesz.

    Pirítás közben ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a krumplit a hagymához, és süsd addig, amíg a krumpli meg nem puhul és enyhén meg nem pirul.

    A krumplit ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőbe, hogy egyenletesen süljenek.

    4

    Amikor a krumpli és a hagyma elkészült, vedd le a serpenyőt a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni.

    Ha túl forró, akkor a tojás könnyen összeugorhat, ezért hagyd hűlni egy kicsit.

    5

    Közben verj fel 6 tojást egy tálban, és ízesítsd sóval és borssal.

    A tojásokat jól fel kell verni, hogy a tortilla puha és könnyű legyen.

    6

    Öntsd a felvert tojásokat a krumplira, és keverd jól össze, hogy a tojás mindenhol bevonja a krumplit.

    Ügyelj arra, hogy minden krumpliszeletet beborítson a tojás.

    7

    Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, és süsd közepes lángon 3-5 percig, majd óvatosan fordítsd meg a tortillát egy nagy tányér segítségével, és süsd a másik oldalát is.

    A tortilla megfordításához érdemes lapos tányért használni, hogy könnyedén át tudd fordítani.

    8

    Miután mindkét oldala megsült, tálald a tortillát kis darabokra vágva, és tálald pintxóként, akár egy kis fogpiszkálóval.

    A tortilla apró szeletekben, pintxóként tálalva igazi tapas élményt nyújt.