Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a cupcake egyenletesen süljön meg.
A pisztáciát darabold fel apróra, vagy használd előre őrölt pisztáciát. Az apróra vágott pisztácia adja a cupcake ízét és textúráját, így fontos, hogy ne legyenek túl nagy darabok.
Ha sózott pisztáciát használsz, csökkentsd a receptben szereplő só mennyiségét.
A cukrot és a tojásokat egy tálban keverd habosra, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Használhatsz habverőt vagy egy elektromos mixert.
A tojások és a cukor habosra keverése biztosítja, hogy a cupcake könnyű és puha legyen.
Add hozzá az olajat és a vaníliás cukrot, majd jól keverd össze. Az olaj segít abban, hogy a cupcake puhább és nedvesebb legyen.
Használj semleges ízű olajat, például napraforgóolajat vagy repceolajat.
A lisztet, a sütőport és a csipet sót szitáld át egy külön tálba, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd addig, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapsz.
A szitálás segít elkerülni a csomókat és levegősebbé teszi a lisztet.
Végül keverd hozzá az apróra vágott pisztáciát. Ezt érdemes kézzel vagy fakanállal végezni, hogy ne törjék össze a pisztáciák túlzottan.
Ne keverd túl a tésztát a pisztácia hozzáadása után, mert kemény lehet a cupcake.
A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen hely a cupcake növekedésének. Ha nem használod szilikon formát, érdemes a papírformákat is enyhén kivajazni.
Ha nincs papírformád, a muffin formát alaposan vajazd ki és lisztezd meg.
Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sül és a teteje enyhén megreped. A készséget fogpiszkálóval tesztelheted, ha tisztán kijön belőle, akkor kész.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd kihűlni a cupcaket a formákban, majd tálald egy hűvösebb helyen, hogy még puhább legyen.
A kihűlt cupcake-eket díszítheted pisztáciás krémmel vagy tejszínhabbal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.