Frissen sült pisztáciás cupcake

Pisztáciás Cupcake

A pisztáciás cupcake egyre népszerűbbé vált a modern édességek között, mivel a pisztácia egy különleges, finom ízt ad a süteményeknek. A pisztácia ősidők óta jelen van a gasztronómiában, és az édességekben való felhasználása is évek óta elterjedt. Az első pisztáciás sütemények a közel-keleti régióban jelentek meg, de manapság világszerte ismert édességgé váltak. A pisztáciás cupcake tökéletes választás minden ünnepi alkalomra. Ahogy a cupcake sül, az illata belengi a konyhát, és alig várjuk, hogy megkóstoljuk. A tetejére tehetünk egy kis pisztáciás krémet is, hogy még finomabbá tegyük!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
50 g Pisztácia
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a kívánt hőmérsékletre érjen, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a cupcake egyenletesen süljön meg.

    2

    A pisztáciát darabold fel apróra, vagy használd előre őrölt pisztáciát. Az apróra vágott pisztácia adja a cupcake ízét és textúráját, így fontos, hogy ne legyenek túl nagy darabok.

    Ha sózott pisztáciát használsz, csökkentsd a receptben szereplő só mennyiségét.

    3

    A cukrot és a tojásokat egy tálban keverd habosra, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Használhatsz habverőt vagy egy elektromos mixert.

    A tojások és a cukor habosra keverése biztosítja, hogy a cupcake könnyű és puha legyen.

    4

    Add hozzá az olajat és a vaníliás cukrot, majd jól keverd össze. Az olaj segít abban, hogy a cupcake puhább és nedvesebb legyen.

    Használj semleges ízű olajat, például napraforgóolajat vagy repceolajat.

    5

    A lisztet, a sütőport és a csipet sót szitáld át egy külön tálba, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd addig, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapsz.

    A szitálás segít elkerülni a csomókat és levegősebbé teszi a lisztet.

    6

    Végül keverd hozzá az apróra vágott pisztáciát. Ezt érdemes kézzel vagy fakanállal végezni, hogy ne törjék össze a pisztáciák túlzottan.

    Ne keverd túl a tésztát a pisztácia hozzáadása után, mert kemény lehet a cupcake.

    7

    A kész tésztát oszd el muffin formákba. Töltsd meg őket körülbelül 2/3-ig, hogy legyen hely a cupcake növekedésének. Ha nem használod szilikon formát, érdemes a papírformákat is enyhén kivajazni.

    Ha nincs papírformád, a muffin formát alaposan vajazd ki és lisztezd meg.

    8

    Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sül és a teteje enyhén megreped. A készséget fogpiszkálóval tesztelheted, ha tisztán kijön belőle, akkor kész.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    9

    Hagyd kihűlni a cupcaket a formákban, majd tálald egy hűvösebb helyen, hogy még puhább legyen.

    A kihűlt cupcake-eket díszítheted pisztáciás krémmel vagy tejszínhabbal.