Pisztáciás lassi, krémes joghurttal és friss lime-mal, rózsavíz ízesítéssel

Pisztáciás lassi

A lassi egy hagyományos indiai ital, amelyet joghurtból készítenek, és számos ízesítéssel lehet variálni. A pisztáciás lassi egy különleges, frissítő változata, amely a joghurt selymességét a pisztácia gazdag ízével és a rózsavíz virágos aromájával ötvözi. A lassi tökéletes választás egy forró nyári napon, vagy akár egy indiai étkezés kiegészítőjeként. Ez az ital nemcsak frissítő, hanem tápláló is, és minden kortyában különleges ízélményt nyújt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Natúr joghurt
50 g Pisztácia
2 ek. Méz
1 db Friss lime leve
4 db Jégkockák
1 tk. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pisztáciát aprítsd fel, és tedd egy kisebb tálba. Egy evőkanál mézet keverj el a pisztáciával, hogy ízesebb legyen.

    A pisztáciát apróra darálva jobban összeolvad a joghurttal, így krémesebb lesz a lassi.

    2

    A joghurtot egy turmixgépbe tedd, majd add hozzá a mézes pisztáciát, a lime levét, a rózsavizet és a jégkockákat.

    A lime leve friss ízt ad, míg a rózsavíz különleges illatot és egyedi karaktert biztosít.

    3

    Turmixold össze az összes hozzávalót, amíg sima, krémes állagot nem kapsz. Ha szükséges, ízesítsd még egy kis mézzel.

    A lassi textúráját a jégkockák mennyisége is befolyásolja, ezért kísérletezhetsz a sűrűséggel.

    4

    Tálald az elkészült lassis koktélokat poharakban, és díszítsd egy-egy pisztácia szemekkel a tetején.

    A lassi hűtve a legfinomabb, de ha sűrűbbre szeretnéd, adj hozzá még egy kis joghurtot.