Pizza ai Fichi e Prosciutto fügével és sonkával

Pizza ai Fichi e Prosciutto

A Pizza ai Fichi e Prosciutto az olasz konyha különleges fogása, amely az édes és sós ízek tökéletes egyensúlyát kínálja. A friss füge és a prosciutto sonka elegáns párosítása az olasz gasztronómia egyik legizgalmasabb kombinációja. Ez a pizza ideális választás egy ünnepi alkalomra vagy egy különleges vacsorára, ahol az ízek harmóniája igazán lenyűgözi a vendégeket. A toszkán hagyományok inspirálták, ahol a friss gyümölcsöket gyakran kombinálják sós hozzávalókkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
4 db Friss füge
100 g Prosciutto sonka
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Méz
1 ág Friss rozmaring
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát vékonyra nyújtsd, hogy ropogós legyen. Ha nincs időd tésztát készíteni, használhatsz készen kapható pizza tésztát is.

    2

    Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát egyenletesen elosztva.

    A jó minőségű mozzarella elengedhetetlen a finom pizza alapjához. Használhatsz friss mozzarellát vagy mozzarella golyókat is.

    3

    Szeleteld fel a friss fügéket, és rendezd el a mozzarellás alap tetején.

    A fügét vékony szeletekre vágd, hogy könnyen átsüljön. Ha nincs friss fügéd, használhatsz aszalt fügét is, de azt előtte áztasd be vízbe.

    4

    Helyezd a prosciutto szeleteket a füge köré, majd szórd meg reszelt parmezánnal.

    A prosciutto-t ne tedd túl sűrűn, hogy a pizza ne legyen túl sós. A parmezánt frissen reszeld, hogy intenzívebb legyen az íze.

    5

    Locsold meg a pizzát egy kevés mézzel, és szórj rá egy csipet sót és borsot.

    A méz édes íze jól harmonizál a sós prosciutto-val és a parmezánnal. A sót és borsot óvatosan adagold, nehogy túl sós vagy túl fűszeres legyen a pizza.

    6

    Süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta ropogós lesz.

    A sütőt alaposan melegítsd elő, hogy a pizza gyorsan megsüljön. Figyeld a pizzát sütés közben, hogy ne égjen meg.

    7

    Miután a pizza elkészült, díszítsd friss rozmaringgal, és tálald azonnal.

    A friss rozmaring illata és íze még különlegesebbé teszi a pizzát. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni, hogy ne égesd meg a szádat.