Édesköményes szalámis pizza mozzarellával és bazsalikommal

Pizza al Finocchiona (édesköményes szalámi)

A Pizza al Finocchiona az olasz hentesmesterség egyik remekművét, a finocchiona szalámit emeli ki, amely édesköményes fűszerezésével egyedi ízt kölcsönöz ennek a pizzának. A finocchiona Toscana egyik leghíresebb szalámija, amelyet már a középkor óta készítenek, és tökéletesen illik a ropogós pizzaalapra. Ha szereted a különleges fűszerezésű, tradicionális olasz szalámikat, ezt a pizzát mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Finocchiona (édesköményes szalámi)
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss bazsalikom
1 tk. Oregánó
1 tk. Frissen őrölt fekete bors
50 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad. Ha ragad, adj hozzá még egy kevés lisztet. A keléshez ideális hely a meleg, huzatmentes hely.

    2

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha előtte kicsit pihenteted.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    A paradicsomszósz legyen jó minőségű és ne legyen túl savanyú. Ha savanyú, egy kevés cukorral ellensúlyozhatod.

    4

    A finocchiona szalámit vékony szeletekre vágd, és oszlasd el a pizza tetején.

    A szalámit érdemes nagyon vékonyra szeletelni, hogy a sütés során ropogósra süljön, és ne legyen túl nehéz a pizza.

    5

    Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, oregánót és frissen őrölt fekete borsot.

    A fokhagymát ne vidd túlzásba, mert könnyen elnyomhatja a többi ízt. Friss oregánó helyett szárítottat is használhatsz, de kevesebbet tegyél belőle, mert intenzívebb az íze.

    6

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj oda, hogy a tészta ne égjen meg.

    7

    A sütőből kivett pizzát szórd meg friss bazsalikomlevelekkel és reszelt parmezán sajttal.

    A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy ne veszítsen az ízéből.

    8

    Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    A pizzavágóval vagy egy éles késsel könnyen szeletelheted. Ha van pizzaköved, azon tálald, hogy tovább meleg maradjon.