Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad. Ha ragad, adj hozzá még egy kevés lisztet. A keléshez ideális hely a meleg, huzatmentes hely.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha előtte kicsit pihenteted.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A paradicsomszósz legyen jó minőségű és ne legyen túl savanyú. Ha savanyú, egy kevés cukorral ellensúlyozhatod.
A finocchiona szalámit vékony szeletekre vágd, és oszlasd el a pizza tetején.
A szalámit érdemes nagyon vékonyra szeletelni, hogy a sütés során ropogósra süljön, és ne legyen túl nehéz a pizza.
Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, oregánót és frissen őrölt fekete borsot.
A fokhagymát ne vidd túlzásba, mert könnyen elnyomhatja a többi ízt. Friss oregánó helyett szárítottat is használhatsz, de kevesebbet tegyél belőle, mert intenzívebb az íze.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj oda, hogy a tészta ne égjen meg.
A sütőből kivett pizzát szórd meg friss bazsalikomlevelekkel és reszelt parmezán sajttal.
A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy ne veszítsen az ízéből.
Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
A pizzavágóval vagy egy éles késsel könnyen szeletelheted. Ha van pizzaköved, azon tálald, hogy tovább meleg maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.