Tonhalas-hagymås pizza mozzarellåval és parmezånnal

Pizza al Tonno e Cipolla (tonhal, hagyma)

A Pizza al Tonno e Cipolla egy klasszikus olasz pizza, amely a tonhal Ă©s a vöröshagyma harmonikus Ă­zĂ©re Ă©pĂŒl. Ez a pizza kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a dĂ©l-olasz rĂ©giĂłkban, ahol a friss tengeri alapanyagok mindennaposak. A tonhal gazdag, enyhĂ©n sĂłs Ă­ze tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a vöröshagyma Ă©deskĂ©s aromĂĄjĂĄt, mĂ­g a mozzarella Ă©s a parmezĂĄn lĂĄgy krĂ©messĂ©get ad a pizzĂĄnak. Ha szereted a tengeri Ă­zeket Ă©s az olasz pizzĂĄt, ezt a receptet mindenkĂ©pp ki kell prĂłbĂĄlnod!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1050 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 7 g SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 300 ml Meleg víz
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 200 ml Paradicsomszósz
⭕ 200 g Mozzarella sajt
⭕ 150 g Tonhal (konzerv, olívaolajban)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g Friss petrezselyem
⭕ 50 g Fekete olívabogyó
⭕ 1 tk. Oregánó
⭕ 1 tk. Fekete bors
⭕ 50 g Parmezán sajt

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂłt Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztƑt. Önts hozzĂĄ meleg vizet Ă©s olĂ­vaolajat, majd gyĂșrd össze, amĂ­g rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz. Takard le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.

    A tĂ©szta akkor jĂł, ha sima Ă©s elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl. Ha nincs idƑd 1 ĂłrĂĄt vĂĄrni, hasznĂĄlhatsz gyorsan kelƑ Ă©lesztƑt.

    2

    A megkelt tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki egy vĂ©kony, kör alakĂș formĂĄra, majd helyezd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    Ha a tĂ©szta nagyon ragad, nyĂșjtĂĄs elƑtt pihentesd pĂĄr percig.

    3

    Kend meg a tésztåt paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellåval.

    A paradicsomszósz ízesítéséhez adhatsz egy kevés fokhagymåt és bazsalikomot.

    4

    A tonhalat csepegtesd le, és oszlasd el egyenletesen a pizza tetején.

    Érdemes a tonhalat alaposan lecsepegtetni, hogy ne ĂĄztassa el a tĂ©sztĂĄt.

    5

    A vöröshagymåt vågd vékony szeletekre, és helyezd el a pizzån, majd szórd meg apróra vågott fokhagymåval.

    A hagymĂĄt Ă©rdemes vĂ©konyra szeletelni, hogy a sĂŒtĂ©s sorĂĄn megpuhuljon.

    6

    Adj hozzĂĄ fekete olĂ­vabogyĂłt, majd szĂłrd meg oregĂĄnĂłval Ă©s frissen Ƒrölt fekete borssal.

    Az olívabogyót érdemes félbevågni, hogy jobban elosztható legyen a pizzån.

    7

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben, 220°C-on sĂŒsd 12-15 percig, amĂ­g a tĂ©szta aranybarna lesz Ă©s a sajt megolvad.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a sĂŒtƑtƑl, figyelj, hogy a tĂ©szta ne Ă©gjen meg.

    8

    A sĂŒtƑbƑl kivett pizzĂĄt szĂłrd meg friss petrezselyemmel Ă©s reszelt parmezĂĄnnal.

    A petrezselymet a sĂŒtĂ©s utĂĄn Ă©rdemes rĂĄszĂłrni, hogy megƑrizze a frissessĂ©gĂ©t.

    9

    Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvågyat!

    A pizzåt pizzavågóval vagy éles késsel a legkönnyebb szeletelni.