Tonhalas pizza vöröshagymával és fekete olívabogyóval

Pizza al Tonno (tonhallal és hagymával)

A Pizza al Tonno egy népszerű olasz pizza, amely a tenger gyümölcseinek kedvelői számára készült. A tonhal és a hagyma kombinációja egy klasszikus ízpárosítás az olasz konyhában, amely remekül működik egy vékony, ropogós pizzatésztán is. Az olívabogyó és az oregánó tovább fokozza az ízek gazdagságát, míg a mozzarella sajt lágyítja az összhatást. Ha szereted a mediterrán ízeket és a tenger gyümölcseit, ezt a pizzát mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1020 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Tonhal (konzerv, olívaolajban)
1 db Vöröshagyma
50 g Fekete olívabogyó
1 tk. Oregánó
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz hőmérséklete legyen langyos, ne forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A tészta akkor jó, ha sima és elválik az edény falától. A keléshez tedd meleg helyre, például a radiátor közelébe.

    2

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tészta nyújtásakor használj lisztet, hogy ne ragadjon le. Ha nincs kör alakú tepsi, használhatsz téglalap alakút is.

    3

    Kend meg a tésztát egyenletesen paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    A paradicsomszósz lehet házi készítésű vagy bolti, de figyelj, hogy ne legyen túl savanyú. A mozzarella helyett használhatsz más sajtot is, például trappistát vagy edámit.

    4

    A tonhalat villával morzsold szét, és oszlasd el egyenletesen a pizza tetején.

    A tonhalat érdemes lecsepegtetni, mielőtt a pizzára teszed, hogy ne áztassa el a tésztát. Használhatsz olajos vagy sós lében eltett tonhalat is, ízlés szerint.

    5

    Vágd vékony szeletekre a vöröshagymát, és helyezd a pizzára az olívabogyóval együtt.

    A vöröshagyma helyett használhatsz lilahagymát is, ami édeskésebb ízű. Az olívabogyó lehet fekete vagy zöld, magozott vagy magos, ízlés szerint.

    6

    Szórd meg oregánóval és fekete borssal, majd helyezd előmelegített sütőbe.

    Az oregánó helyett használhatsz más fűszereket is, például bazsalikomot vagy kakukkfüvet. A fekete borsot frissen őrölve a legjobb.

    7

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütő típusától, ezért figyelj oda, hogy a pizza ne égjen meg. Ha a teteje hamarabb barnul, takard le alufóliával.

    8

    A sütőből kivett pizzát szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    A frissen sült pizza íze a legjobb, de ha marad, hűtőben tárolva másnap is finom.