Tonhalas pizza vöröshagymåval és fekete olívabogyóval

Pizza al Tonno (tonhallal és hagymåval)

A Pizza al Tonno egy nĂ©pszerƱ olasz pizza, amely a tenger gyĂŒmölcseinek kedvelƑi szĂĄmĂĄra kĂ©szĂŒlt. A tonhal Ă©s a hagyma kombinĂĄciĂłja egy klasszikus Ă­zpĂĄrosĂ­tĂĄs az olasz konyhĂĄban, amely remekĂŒl mƱködik egy vĂ©kony, ropogĂłs pizzatĂ©sztĂĄn is. Az olĂ­vabogyĂł Ă©s az oregĂĄnĂł tovĂĄbb fokozza az Ă­zek gazdagsĂĄgĂĄt, mĂ­g a mozzarella sajt lĂĄgyĂ­tja az összhatĂĄst. Ha szereted a mediterrĂĄn Ă­zeket Ă©s a tenger gyĂŒmölcseit, ezt a pizzĂĄt mindenkĂ©pp Ă©rdemes kiprĂłbĂĄlnod!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1020 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 7 g SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 300 ml Meleg víz
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 200 ml Paradicsomszósz
⭕ 200 g Mozzarella sajt
⭕ 150 g Tonhal (konzerv, olívaolajban)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 50 g Fekete olívabogyó
⭕ 1 tk. Oregánó
⭕ 1 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂłt Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztƑt. Önts hozzĂĄ meleg vizet Ă©s olĂ­vaolajat, majd gyĂșrd össze, amĂ­g rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz. Takard le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.

    A vĂ­z hƑmĂ©rsĂ©klete legyen langyos, ne forrĂł, mert az elpusztĂ­tja az Ă©lesztƑt. A tĂ©szta akkor jĂł, ha sima Ă©s elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl. A kelĂ©shez tedd meleg helyre, pĂ©ldĂĄul a radiĂĄtor közelĂ©be.

    2

    A megkelt tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki egy vĂ©kony, kör alakĂș formĂĄra, majd helyezd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    A tĂ©szta nyĂșjtĂĄsakor hasznĂĄlj lisztet, hogy ne ragadjon le. Ha nincs kör alakĂș tepsi, hasznĂĄlhatsz tĂ©glalap alakĂșt is.

    3

    Kend meg a tésztåt egyenletesen paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellåval.

    A paradicsomszĂłsz lehet hĂĄzi kĂ©szĂ­tĂ©sƱ vagy bolti, de figyelj, hogy ne legyen tĂșl savanyĂș. A mozzarella helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs sajtot is, pĂ©ldĂĄul trappistĂĄt vagy edĂĄmit.

    4

    A tonhalat villåval morzsold szét, és oszlasd el egyenletesen a pizza tetején.

    A tonhalat Ă©rdemes lecsepegtetni, mielƑtt a pizzĂĄra teszed, hogy ne ĂĄztassa el a tĂ©sztĂĄt. HasznĂĄlhatsz olajos vagy sĂłs lĂ©ben eltett tonhalat is, Ă­zlĂ©s szerint.

    5

    VĂĄgd vĂ©kony szeletekre a vöröshagymĂĄt, Ă©s helyezd a pizzĂĄra az olĂ­vabogyĂłval egyĂŒtt.

    A vöröshagyma helyett hasznålhatsz lilahagymåt is, ami édeskésebb ízƱ. Az olívabogyó lehet fekete vagy zöld, magozott vagy magos, ízlés szerint.

    6

    SzĂłrd meg oregĂĄnĂłval Ă©s fekete borssal, majd helyezd elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑbe.

    Az oregĂĄnĂł helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs fƱszereket is, pĂ©ldĂĄul bazsalikomot vagy kakukkfĂŒvet. A fekete borsot frissen Ƒrölve a legjobb.

    7

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben, 220°C-on sĂŒsd 12-15 percig, amĂ­g a tĂ©szta aranybarna lesz Ă©s a sajt megolvad.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a sĂŒtƑ tĂ­pusĂĄtĂłl, ezĂ©rt figyelj oda, hogy a pizza ne Ă©gjen meg. Ha a teteje hamarabb barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    8

    A sĂŒtƑbƑl kivett pizzĂĄt szeleteld fel, Ă©s azonnal fogyaszthatĂł. JĂł Ă©tvĂĄgyat!

    A frissen sĂŒlt pizza Ă­ze a legjobb, de ha marad, hƱtƑben tĂĄrolva mĂĄsnap is finom.