Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂłt Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztĆt. Ănts hozzĂĄ meleg vizet Ă©s olĂvaolajat, majd gyĂșrd össze, amĂg rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz. Takard le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.
A vĂz hĆmĂ©rsĂ©klete legyen langyos, ne forrĂł, mert az elpusztĂtja az Ă©lesztĆt. A tĂ©szta akkor jĂł, ha sima Ă©s elvĂĄlik az edĂ©ny falĂĄtĂłl. A kelĂ©shez tedd meleg helyre, pĂ©ldĂĄul a radiĂĄtor közelĂ©be.
A megkelt tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki egy vĂ©kony, kör alakĂș formĂĄra, majd helyezd egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire.
A tĂ©szta nyĂșjtĂĄsakor hasznĂĄlj lisztet, hogy ne ragadjon le. Ha nincs kör alakĂș tepsi, hasznĂĄlhatsz tĂ©glalap alakĂșt is.
Kend meg a tésztåt egyenletesen paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellåval.
A paradicsomszĂłsz lehet hĂĄzi kĂ©szĂtĂ©sƱ vagy bolti, de figyelj, hogy ne legyen tĂșl savanyĂș. A mozzarella helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs sajtot is, pĂ©ldĂĄul trappistĂĄt vagy edĂĄmit.
A tonhalat villåval morzsold szét, és oszlasd el egyenletesen a pizza tetején.
A tonhalat Ă©rdemes lecsepegtetni, mielĆtt a pizzĂĄra teszed, hogy ne ĂĄztassa el a tĂ©sztĂĄt. HasznĂĄlhatsz olajos vagy sĂłs lĂ©ben eltett tonhalat is, ĂzlĂ©s szerint.
VĂĄgd vĂ©kony szeletekre a vöröshagymĂĄt, Ă©s helyezd a pizzĂĄra az olĂvabogyĂłval egyĂŒtt.
A vöröshagyma helyett hasznĂĄlhatsz lilahagymĂĄt is, ami Ă©deskĂ©sebb ĂzƱ. Az olĂvabogyĂł lehet fekete vagy zöld, magozott vagy magos, ĂzlĂ©s szerint.
SzĂłrd meg oregĂĄnĂłval Ă©s fekete borssal, majd helyezd elĆmelegĂtett sĂŒtĆbe.
Az oregĂĄnĂł helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs fƱszereket is, pĂ©ldĂĄul bazsalikomot vagy kakukkfĂŒvet. A fekete borsot frissen Ćrölve a legjobb.
ElĆmelegĂtett sĂŒtĆben, 220°C-on sĂŒsd 12-15 percig, amĂg a tĂ©szta aranybarna lesz Ă©s a sajt megolvad.
A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a sĂŒtĆ tĂpusĂĄtĂłl, ezĂ©rt figyelj oda, hogy a pizza ne Ă©gjen meg. Ha a teteje hamarabb barnul, takard le alufĂłliĂĄval.
A sĂŒtĆbĆl kivett pizzĂĄt szeleteld fel, Ă©s azonnal fogyaszthatĂł. JĂł Ă©tvĂĄgyat!
A frissen sĂŒlt pizza Ăze a legjobb, de ha marad, hƱtĆben tĂĄrolva mĂĄsnap is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.