Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz hőmérséklete legyen langyos, ne forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A tészta akkor jó, ha sima és elválik az edény falától. A keléshez tedd meleg helyre, például a radiátor közelébe.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tészta nyújtásakor használj lisztet, hogy ne ragadjon le. Ha nincs kör alakú tepsi, használhatsz téglalap alakút is.
Kend meg a tésztát egyenletesen paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A paradicsomszósz lehet házi készítésű vagy bolti, de figyelj, hogy ne legyen túl savanyú. A mozzarella helyett használhatsz más sajtot is, például trappistát vagy edámit.
A tonhalat villával morzsold szét, és oszlasd el egyenletesen a pizza tetején.
A tonhalat érdemes lecsepegtetni, mielőtt a pizzára teszed, hogy ne áztassa el a tésztát. Használhatsz olajos vagy sós lében eltett tonhalat is, ízlés szerint.
Vágd vékony szeletekre a vöröshagymát, és helyezd a pizzára az olívabogyóval együtt.
A vöröshagyma helyett használhatsz lilahagymát is, ami édeskésebb ízű. Az olívabogyó lehet fekete vagy zöld, magozott vagy magos, ízlés szerint.
Szórd meg oregánóval és fekete borssal, majd helyezd előmelegített sütőbe.
Az oregánó helyett használhatsz más fűszereket is, például bazsalikomot vagy kakukkfüvet. A fekete borsot frissen őrölve a legjobb.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütő típusától, ezért figyelj oda, hogy a pizza ne égjen meg. Ha a teteje hamarabb barnul, takard le alufóliával.
A sütőből kivett pizzát szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
A frissen sült pizza íze a legjobb, de ha marad, hűtőben tárolva másnap is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.