Pizza alla Zingara zöldségekkel és kolbásszal

Pizza alla Zingara

A Pizza alla Zingara egy olasz klasszikus, amely a fűszeres kolbász és a friss zöldségek ízharmóniáját ötvözi. Ez a pizza a dél-olaszországi konyha színes világát idézi meg, ahol a karakteres ízek és a friss alapanyagok állnak a középpontban. Ideális választás baráti összejövetelekhez vagy családi vacsorákhoz, ahol az egyszerűség és az intenzív ízek kerülnek a középpontba.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
150 g Fűszeres kolbász
1 db Paprika
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
50 g Olívabogyó
10 levél Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert a sok feltét miatt elázhat.

    2

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    A paradicsomszósz legyen jó minőségű és ízes, de ne vidd túlzásba a mennyiségét.

    3

    Szeleteld fel a fűszeres kolbászt, a paprikát és az olívabogyókat.

    A kolbászt, paprikát és olívabogyókat vékonyra szeleteld, hogy egyenletesen süljenek meg.

    4

    Helyezd a szeletelt kolbászt és a zöldségeket egyenletesen a paradicsomos alapra.

    A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán, hogy minden szeletre jusson mindenből.

    5

    Szórd meg reszelt mozzarellával, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    Használj jó minőségű, reszelt mozzarellát, és ne spórolj vele. Az olívaolaj extra ízt ad a pizzának.

    6

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a pizzára, hogy a sajt megolvadjon és a tészta átsüljön, de ne égjen meg.

    7

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.

    A bazsalikomot a sütés után tedd rá, hogy megőrizze a frissességét és aromáját. A pizza azonnal tálalva a legfinomabb.