Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, vagy használd a pizzakövet a ropogós eredmény érdekében.
A magas hőmérséklet és a pizzakő elengedhetetlen a Pizza Bianca ropogós tésztájához.
Nyújtsd ki a pizzatésztát vékonyra, és helyezd egy tepsibe. Ügyelj arra, hogy a tészta egyenletes legyen.
A vékony tészta a lényeg! Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkozol.
Locsold meg a tésztát bőségesen extra szűz olívaolajjal, és kend szét egyenletesen egy konyhai ecset segítségével.
Ne spórolj az olívaolajjal, ez adja a Pizza Bianca jellegzetes ízét és textúráját. A jó minőségű extra szűz olívaolaj a legjobb választás.
Szórd meg a pizzát durva tengeri sóval és friss rozmaringlevelekkel. Ha fokhagymát is használsz, aprítsd fel, és oszd el a tésztán.
A durva tengeri só ropogós textúrát ad. A rozmaringot ne aprítsd túl finomra, hogy az íze jobban érvényesüljön.
Süsd a pizzát 8-10 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a rozmaring aromája áthatja a pizzát.
Figyeld a pizzát, mert a magas hőmérséklet miatt gyorsan sül. Akkor jó, ha a széle kicsit megpirult.
Miután kivetted a pizzát a sütőből, hagyd pihenni 2-3 percig, szeleteld fel, és azonnal tálald.
A Pizza Bianca a legjobb frissen, amikor a tészta még ropogós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.