Pizza Chilena tálalva

Pizza Chilena

A Pizza Chilena a chilei ízvilágot idézi meg, amelyet a queso mantecoso sajt és a friss pirospaprika tesz különlegessé. Ez a sajt a chilei konyha egyik alapanyaga, amely gazdag és krémes ízt kölcsönöz az ételnek. A paprika és a friss petrezselyem pedig frissességet ad a pizzának. Ez a recept tökéletes választás egy könnyed vacsorára vagy egy baráti összejövetelre, amikor valami egzotikus és finom ételre vágytok.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
610 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
200 ml Víz
10 g Élesztő
5 g
150 ml Paradicsomszósz
200 g Chilei sajt (queso mantecoso)
50 g Pirospaprika
10 g Friss petrezselyem
20 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.

    A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas. A keléshez takard le a tésztát egy konyharuhával, és tedd meleg helyre.

    2

    Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet: szeleteld fel a pirospaprikát és aprítsd fel a friss petrezselymet.

    A pirospaprika helyett használhatsz más színű paprikát is. A petrezselymet csak a sütés után szórd rá, hogy friss maradjon.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.

    A pizzakő segít, hogy a tészta ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj sütőlapot.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd helyezd a sütőlapra. Kend meg a paradicsomszósszal, szórd rá a szeletelt pirospaprikát és a chilei sajtot.

    A chilei sajt helyett használhatsz más, pikánsabb sajtot is. Ügyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl vastag.

    5

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütőtől. Figyeld a pizzát, hogy ne égjen meg.

    6

    Sütés után szórd meg friss petrezselyemmel és locsold meg olívaolajjal a tetejét.

    A friss petrezselyem és az olívaolaj kiemelik a pizza ízeit.