Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.
A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas. A keléshez takard le a tésztát egy konyharuhával, és tedd meleg helyre.
Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet: szeleteld fel a pirospaprikát és aprítsd fel a friss petrezselymet.
A pirospaprika helyett használhatsz más színű paprikát is. A petrezselymet csak a sütés után szórd rá, hogy friss maradjon.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.
A pizzakő segít, hogy a tészta ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj sütőlapot.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd helyezd a sütőlapra. Kend meg a paradicsomszósszal, szórd rá a szeletelt pirospaprikát és a chilei sajtot.
A chilei sajt helyett használhatsz más, pikánsabb sajtot is. Ügyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl vastag.
Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütőtől. Figyeld a pizzát, hogy ne égjen meg.
Sütés után szórd meg friss petrezselyemmel és locsold meg olívaolajjal a tetejét.
A friss petrezselyem és az olívaolaj kiemelik a pizza ízeit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.